Roland DG ska visa styrka i flera segment

Roland DG satsar på bredd i sin monter på Fespa-mässan i maj. En blickfångare i montern är senaste generationens storformatsskrivare TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter.

Fespa-mässan, denna gång i Berlin, närmar sig med stormsteg. Roland DG tar med stora delar av produktportföljen för att visa på sin bredd inom olika produktsegment – digitala storformatsskrivare med Roland DG:s led-uv-teknik, utskrifter med integrerade skärlösningar, sublimeringslösningar och uv-flatbäddsskrivare.

Besökarna i montern får bland annat se senaste generationen av  storformatsskrivarna TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter. Maskinerna kommer med nyutvecklade FlexFire-skrivhuvuden som kan placera bläckdropparna i tre storlekar med precision. Utskriftspasset har även utökats med 25 procent jämfört med tidigare Roland DG-modeller. Bläcket TrueVIS ger enligt tillverkaren fina detaljer och livfulla färger när skrivarna printar vinyl i höghastighetsläget – en produktionshastighet på 10,6 kvadratmeter per timme. Skrivarna tacklar 34,7 kvadratmeter per timme på banners med bläckkonfigurationen dubbel CMYK.

Vidare ställs eco-solvent skrivarna SOLJET EJ-640 och VersaEXPRESS RF-640  ut i montern. Båda dessa fungerar antingen som fristående enheter eller ihopkopplade med en skärare, till exempel serien med Roland GR-skärare. Senast i fjol lanserade företaget nya modeller av sina folieskärare.

Roland DG möter även trenden med personaliserade produkter med Rolands VersaUV LEF-skrivare. Roland LEF-300-modellen möjliggör massproduktion av sådana produkter i höga volymer. Textil är också ett hett område. Inom detta segment visar företaget färgsublimeringsskrivaren Texart XT-640.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: