Roland DG ska visa styrka i flera segment

Roland DG satsar på bredd i sin monter på Fespa-mässan i maj. En blickfångare i montern är senaste generationens storformatsskrivare TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter.

Fespa-mässan, denna gång i Berlin, närmar sig med stormsteg. Roland DG tar med stora delar av produktportföljen för att visa på sin bredd inom olika produktsegment – digitala storformatsskrivare med Roland DG:s led-uv-teknik, utskrifter med integrerade skärlösningar, sublimeringslösningar och uv-flatbäddsskrivare.

Besökarna i montern får bland annat se senaste generationen av  storformatsskrivarna TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter. Maskinerna kommer med nyutvecklade FlexFire-skrivhuvuden som kan placera bläckdropparna i tre storlekar med precision. Utskriftspasset har även utökats med 25 procent jämfört med tidigare Roland DG-modeller. Bläcket TrueVIS ger enligt tillverkaren fina detaljer och livfulla färger när skrivarna printar vinyl i höghastighetsläget – en produktionshastighet på 10,6 kvadratmeter per timme. Skrivarna tacklar 34,7 kvadratmeter per timme på banners med bläckkonfigurationen dubbel CMYK.

Vidare ställs eco-solvent skrivarna SOLJET EJ-640 och VersaEXPRESS RF-640  ut i montern. Båda dessa fungerar antingen som fristående enheter eller ihopkopplade med en skärare, till exempel serien med Roland GR-skärare. Senast i fjol lanserade företaget nya modeller av sina folieskärare.

Roland DG möter även trenden med personaliserade produkter med Rolands VersaUV LEF-skrivare. Roland LEF-300-modellen möjliggör massproduktion av sådana produkter i höga volymer. Textil är också ett hett område. Inom detta segment visar företaget färgsublimeringsskrivaren Texart XT-640.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *