Roland DG ska visa styrka i flera segment

Roland DG satsar på bredd i sin monter på Fespa-mässan i maj. En blickfångare i montern är senaste generationens storformatsskrivare TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter.

Fespa-mässan, denna gång i Berlin, närmar sig med stormsteg. Roland DG tar med stora delar av produktportföljen för att visa på sin bredd inom olika produktsegment – digitala storformatsskrivare med Roland DG:s led-uv-teknik, utskrifter med integrerade skärlösningar, sublimeringslösningar och uv-flatbäddsskrivare.

Besökarna i montern får bland annat se senaste generationen av  storformatsskrivarna TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter. Maskinerna kommer med nyutvecklade FlexFire-skrivhuvuden som kan placera bläckdropparna i tre storlekar med precision. Utskriftspasset har även utökats med 25 procent jämfört med tidigare Roland DG-modeller. Bläcket TrueVIS ger enligt tillverkaren fina detaljer och livfulla färger när skrivarna printar vinyl i höghastighetsläget – en produktionshastighet på 10,6 kvadratmeter per timme. Skrivarna tacklar 34,7 kvadratmeter per timme på banners med bläckkonfigurationen dubbel CMYK.

Vidare ställs eco-solvent skrivarna SOLJET EJ-640 och VersaEXPRESS RF-640  ut i montern. Båda dessa fungerar antingen som fristående enheter eller ihopkopplade med en skärare, till exempel serien med Roland GR-skärare. Senast i fjol lanserade företaget nya modeller av sina folieskärare.

Roland DG möter även trenden med personaliserade produkter med Rolands VersaUV LEF-skrivare. Roland LEF-300-modellen möjliggör massproduktion av sådana produkter i höga volymer. Textil är också ett hett område. Inom detta segment visar företaget färgsublimeringsskrivaren Texart XT-640.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: