Roland DG ska visa styrka i flera segment

PUBLICERAD: 23 mars 2018
UPPDATERAD: 23 mars

Roland DG satsar på bredd i sin monter på Fespa-mässan i maj. En blickfångare i montern är senaste generationens storformatsskrivare TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter.

Fespa-mässan, denna gång i Berlin, närmar sig med stormsteg. Roland DG tar med stora delar av produktportföljen för att visa på sin bredd inom olika produktsegment – digitala storformatsskrivare med Roland DG:s led-uv-teknik, utskrifter med integrerade skärlösningar, sublimeringslösningar och uv-flatbäddsskrivare.

Besökarna i montern får bland annat se senaste generationen av  storformatsskrivarna TrueVIS VG-640/540 med eco-solvent- bläck och skärplotter. Maskinerna kommer med nyutvecklade FlexFire-skrivhuvuden som kan placera bläckdropparna i tre storlekar med precision. Utskriftspasset har även utökats med 25 procent jämfört med tidigare Roland DG-modeller. Bläcket TrueVIS ger enligt tillverkaren fina detaljer och livfulla färger när skrivarna printar vinyl i höghastighetsläget – en produktionshastighet på 10,6 kvadratmeter per timme. Skrivarna tacklar 34,7 kvadratmeter per timme på banners med bläckkonfigurationen dubbel CMYK.

Vidare ställs eco-solvent skrivarna SOLJET EJ-640 och VersaEXPRESS RF-640  ut i montern. Båda dessa fungerar antingen som fristående enheter eller ihopkopplade med en skärare, till exempel serien med Roland GR-skärare. Senast i fjol lanserade företaget nya modeller av sina folieskärare.

Roland DG möter även trenden med personaliserade produkter med Rolands VersaUV LEF-skrivare. Roland LEF-300-modellen möjliggör massproduktion av sådana produkter i höga volymer. Textil är också ett hett område. Inom detta segment visar företaget färgsublimeringsskrivaren Texart XT-640.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm