Agfa lanserar robust tryckplåt fri från kemikalier

PUBLICERAD: 27 mars 2018
UPPDATERAD: 27 mars

I vår lanserar Agfa Graphics sin vatten- och kemifria tryckplåt – Adamas. Tryckplåten är enligt tillverkaren mer effektiv i tryckprocessen, har bättre prestanda och kan användas längre.

Agfa Graphics har lyssnat på tryckerierna i utvecklandet av tryckplåten Adamas.

Tryckplåten Adamas bygger på Agfas egen teknik Thermolink, anpassad för arkmatade tryckpressar för civiltryck, samt coldset-och heatset-produktioner. Den är även kompatibel med uv-bläck som kan härdas i låga temperaturer. Användningsområdena kan gälla allt från tidningstryck till att trycka olika applikationer inom civiltryck. Enligt Agfa är det en robust tryckplåt som inte har några problem att hantera volymer på runt 350 000 exemplar. Framkallningsprocessen är helt fri från kemikalier. Enligt företaget förbättrar tryckplåten effektiviteten i tryckprocessen, både när det gäller tryckprestanda och livslängd. Avfallet blir 75 procent lägre vid användning av denna plåt jämfört med andra liknande produkter. Adamasplåten har konstruerats för att användas ihop med Adamas rengöringsenheter. Vatten används inte i rengöringsprocessen, istället används en ph neutral-lösning.

– När vi designade Adamas så såg vi till att ha de mest avancerade tryckeriernas behov i åtanke.  Resultatet visar innovation på alla fronter – ökad hållbarhet, förbättrad prestanda och svar på de största marknadstrenderna, såsom härdning av uv-bläck i låga temperaturer, säger Iris Bogunovic, produktchef för företagets termiska tryckplåtar.

 

Läs vidare

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm