Agfa lanserar robust tryckplåt fri från kemikalier

I vår lanserar Agfa Graphics sin vatten- och kemifria tryckplåt – Adamas. Tryckplåten är enligt tillverkaren mer effektiv i tryckprocessen, har bättre prestanda och kan användas längre.

Agfa Graphics har lyssnat på tryckerierna i utvecklandet av tryckplåten Adamas.

Tryckplåten Adamas bygger på Agfas egen teknik Thermolink, anpassad för arkmatade tryckpressar för civiltryck, samt coldset-och heatset-produktioner. Den är även kompatibel med uv-bläck som kan härdas i låga temperaturer. Användningsområdena kan gälla allt från tidningstryck till att trycka olika applikationer inom civiltryck. Enligt Agfa är det en robust tryckplåt som inte har några problem att hantera volymer på runt 350 000 exemplar. Framkallningsprocessen är helt fri från kemikalier. Enligt företaget förbättrar tryckplåten effektiviteten i tryckprocessen, både när det gäller tryckprestanda och livslängd. Avfallet blir 75 procent lägre vid användning av denna plåt jämfört med andra liknande produkter. Adamasplåten har konstruerats för att användas ihop med Adamas rengöringsenheter. Vatten används inte i rengöringsprocessen, istället används en ph neutral-lösning.

– När vi designade Adamas så såg vi till att ha de mest avancerade tryckeriernas behov i åtanke.  Resultatet visar innovation på alla fronter – ökad hållbarhet, förbättrad prestanda och svar på de största marknadstrenderna, såsom härdning av uv-bläck i låga temperaturer, säger Iris Bogunovic, produktchef för företagets termiska tryckplåtar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *