Skrivarna som slår sig in på nordiska marknaden

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 3 april
Nyala LED är en av Swissqprints modeller i maskinportföljen.

Åtta kunder i Norden producerar nu med led-fixering från Swissqprint.

Åtta kunder i Norden har tagit steget till att investera i någon av modellerna Nyala LED, Impala LED och Oryx LED, meddelar Nize Equipment som är exklusiva leverantörer av Swissqprints uv-skrivare, men även skärmaskiner från Bullmer och Caldera-RIP:ar.

Enligt Nize Equipment ger de nya Swissqprint-modellerna en ännu högre precision tack vare en uppdaterad mekanisk konstruktion. Vidare menar man att led-tekniken bidrar till en lägre driftskostnad och en cirka 80 procent lägre strömförbrukning jämfört med de tidigare modellerna.

Andra förbättringar som gjorts är att modellerna har fått en bättre rulle till rulle funktion genom mjukvaran ”Crash sensor”. Den gör att det är möjligt att återuppta utskriften efter ett nödstopp – helt utan bandning eller synbart för ögat var stoppet har varit på materialet.  Mjukvaran är även optimerad med en ”spreader roller”, som både hanterar rullmaterialet bättre, men också förminskar den statiska elektriciteten som kan alstras från vissa typer av material.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm