Skrivarna som slår sig in på nordiska marknaden

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 3 april
Nyala LED är en av Swissqprints modeller i maskinportföljen.

Åtta kunder i Norden producerar nu med led-fixering från Swissqprint.

Åtta kunder i Norden har tagit steget till att investera i någon av modellerna Nyala LED, Impala LED och Oryx LED, meddelar Nize Equipment som är exklusiva leverantörer av Swissqprints uv-skrivare, men även skärmaskiner från Bullmer och Caldera-RIP:ar.

Enligt Nize Equipment ger de nya Swissqprint-modellerna en ännu högre precision tack vare en uppdaterad mekanisk konstruktion. Vidare menar man att led-tekniken bidrar till en lägre driftskostnad och en cirka 80 procent lägre strömförbrukning jämfört med de tidigare modellerna.

Andra förbättringar som gjorts är att modellerna har fått en bättre rulle till rulle funktion genom mjukvaran ”Crash sensor”. Den gör att det är möjligt att återuppta utskriften efter ett nödstopp – helt utan bandning eller synbart för ögat var stoppet har varit på materialet.  Mjukvaran är även optimerad med en ”spreader roller”, som både hanterar rullmaterialet bättre, men också förminskar den statiska elektriciteten som kan alstras från vissa typer av material.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper