Skrivarna som slår sig in på nordiska marknaden

Nyala LED är en av Swissqprints modeller i maskinportföljen.

Åtta kunder i Norden producerar nu med led-fixering från Swissqprint.

Åtta kunder i Norden har tagit steget till att investera i någon av modellerna Nyala LED, Impala LED och Oryx LED, meddelar Nize Equipment som är exklusiva leverantörer av Swissqprints uv-skrivare, men även skärmaskiner från Bullmer och Caldera-RIP:ar.

Enligt Nize Equipment ger de nya Swissqprint-modellerna en ännu högre precision tack vare en uppdaterad mekanisk konstruktion. Vidare menar man att led-tekniken bidrar till en lägre driftskostnad och en cirka 80 procent lägre strömförbrukning jämfört med de tidigare modellerna.

Andra förbättringar som gjorts är att modellerna har fått en bättre rulle till rulle funktion genom mjukvaran “Crash sensor”. Den gör att det är möjligt att återuppta utskriften efter ett nödstopp – helt utan bandning eller synbart för ögat var stoppet har varit på materialet.  Mjukvaran är även optimerad med en ”spreader roller”, som både hanterar rullmaterialet bättre, men också förminskar den statiska elektriciteten som kan alstras från vissa typer av material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: