HP lanserar latexbläck och löser problemet med vit färg

HP:s Latex R-serie är den första hybrida latextekniken som förenar välkända utskriftsfunktioner med att kunna trycka på plattor. Företaget utlovar livliga färger och introducerar samtidigt ett vitt bläck som löser ett återkommande problem.

Lanseringen av HP Latex R-serien gjordes på ISA Sign Expo i Orlando, Florida. HP Latex R-serien kan skriva ut på en bred variation av robusta material såsom skumark, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, trä och glas. Till skillnad från uv-utskriftstekniken som helt täcker materialet behåller HP vattenbaserade latexutskriftsmedia ytstruktur och känsla och ger luktfria utskrifter, skriver HP i en press.

Vid ISA Sign Expo i Orlando, Florida, har HP meddelat Latex R-serien. Det är den första hybrid latextekniken som säkrar de välkända flexibla utskriftsfunktionerna med tryckning på plattor. Latex R-serien lovar HP livliga färger och introducerar HP Latex White Ink samtidigt.

HP Latex R-serien kan skriva ut på en bred variation av robusta material såsom skumark, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, trä och glas. Till skillnad från uv-utskriftstekniken som helt täcker materialet så behåller HP:s vattenbaserade latexbläck ytstruktur och känsla på olika media. Utskrifterna är även luktfria, skriver HP i ett pressmeddelande.

– Med nya HP Latex rigid technology, kan våra kunder expandera sitt utbud med nya kvalitativa applikationer och  samtidigt öppnar det för nya kreativa idéer och koncept till skylt- och displaymarknaden, säger Joan Perez Pericot, general manager inom HP:s affärsområde large format graphics business.

HP:s vita bläck White latex ink har ett inbyggt system som återcirkulerar det vita för att förhindra att det fäster sig. HP har också tagit fram en lösning på ett allmänt problem med vitt tryck. Bläcket tål påfrestningar och håller sig glansigt vitt utan att det gulnar med tiden.

– Vitt bläck har varit ett konsekvent problem för industrin. Traditionellt används större pigmentpartiklar, som ofta täpper till skrivhuvuden. Det händer också att de opaka färgämnena lägger sig i botten av bläckbehållaren. Fram till nu har ofta den nödvändiga lösningen varit att skaka behållarna, säger Thom Brown, bläckexpert och chef på HP och tillägger att HP: s innovationer, nya latexserien och det vita bläcket, är ett genombrott för industrin.

HP Latex R-serien kommer ut på marknaden under tredje kvartalet 2018, men kommer att visas för allmänheten på Fespa-mässan, som äger rum i maj i Berlin, Tyskland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *