HP lanserar latexbläck och löser problemet med vit färg

PUBLICERAD: 9 april 2018
UPPDATERAD: 9 april

HP:s Latex R-serie är den första hybrida latextekniken som förenar välkända utskriftsfunktioner med att kunna trycka på plattor. Företaget utlovar livliga färger och introducerar samtidigt ett vitt bläck som löser ett återkommande problem.

Lanseringen av HP Latex R-serien gjordes på ISA Sign Expo i Orlando, Florida. HP Latex R-serien kan skriva ut på en bred variation av robusta material såsom skumark, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, trä och glas. Till skillnad från uv-utskriftstekniken som helt täcker materialet behåller HP vattenbaserade latexutskriftsmedia ytstruktur och känsla och ger luktfria utskrifter, skriver HP i en press.

Vid ISA Sign Expo i Orlando, Florida, har HP meddelat Latex R-serien. Det är den första hybrid latextekniken som säkrar de välkända flexibla utskriftsfunktionerna med tryckning på plattor. Latex R-serien lovar HP livliga färger och introducerar HP Latex White Ink samtidigt.

HP Latex R-serien kan skriva ut på en bred variation av robusta material såsom skumark, PVC, kartong, polypropen, solid plast, aluminium, trä och glas. Till skillnad från uv-utskriftstekniken som helt täcker materialet så behåller HP:s vattenbaserade latexbläck ytstruktur och känsla på olika media. Utskrifterna är även luktfria, skriver HP i ett pressmeddelande.

– Med nya HP Latex rigid technology, kan våra kunder expandera sitt utbud med nya kvalitativa applikationer och  samtidigt öppnar det för nya kreativa idéer och koncept till skylt- och displaymarknaden, säger Joan Perez Pericot, general manager inom HP:s affärsområde large format graphics business.

HP:s vita bläck White latex ink har ett inbyggt system som återcirkulerar det vita för att förhindra att det fäster sig. HP har också tagit fram en lösning på ett allmänt problem med vitt tryck. Bläcket tål påfrestningar och håller sig glansigt vitt utan att det gulnar med tiden.

– Vitt bläck har varit ett konsekvent problem för industrin. Traditionellt används större pigmentpartiklar, som ofta täpper till skrivhuvuden. Det händer också att de opaka färgämnena lägger sig i botten av bläckbehållaren. Fram till nu har ofta den nödvändiga lösningen varit att skaka behållarna, säger Thom Brown, bläckexpert och chef på HP och tillägger att HP: s innovationer, nya latexserien och det vita bläcket, är ett genombrott för industrin.

HP Latex R-serien kommer ut på marknaden under tredje kvartalet 2018, men kommer att visas för allmänheten på Fespa-mässan, som äger rum i maj i Berlin, Tyskland.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1