Svensk vinnare i designtävling

PUBLICERAD: 9 april 2018
UPPDATERAD: 9 april
Linn Warme är en av tre vinnare som får se sitt vinnarmönster användas för att inreda en hel flygplatslounge under Fespa-mässan i maj.

Uppdraget i Fespas tävling Printeriors var att designa ett mönster till en fiktiv framtida flygplatslounge. Och det blev en svensk vinnare – mönsterdesignern Linn Warme.

Fespa har tillkännagett vinnarna i designtävlingen Printeriors. Uppdraget var att skapa och designa ett mönster för tryckt inredningsdesign till en framtida flygplatslounge. 180 bidrag tävlade men bara tre valdes ut som vinnare. Och det blev en svensk seger; mönsterdesignern Linn Warme hyllas för sin unika vision. Det vinnande mönstret kommer att presenteras i årets Printeriors Airport Lounge of the Future, på FESPA Global Print Expo, som äger rum 15-18 maj 2018 på Messe Berlin. Själva vinsten innebär att hon får resa till mässan för att se hennes mönster komma till liv i den fiktiva flygplatsloungen där allt från möbler, tapeter och golv till fönster samt annan inredning kommer kläs i hennes mönster.

Tre domare synade mönsterbidragen i sömmarna, och de var alla imponerade av den höga nivån bland tävlingsbidragen:  Debbie McKeegan, textilambassadör på Fespa, Christian Duyckaerts, Fespas president samt ägare av Retail Communicators samt Fespas vice president och chef på ATC Group, Christophe Aussenac.

– Kvaliteten på bidragen i vår första Printeriorstävling var exemplariska. En hyllning till den talang som finns i nästa designgeneration. Efter noggrant övervägande och mycket överläggning valdes tre designers som erbjuder en unik vision, säger Debbie McKeegan ochChristian Duyckaerts tillägger:

– Antalet bra designbidrag gjorde det väldigt svårt att välja tre vinnare. De vinnande designmönstren kännetecknas av att de har en perfekt kombination i valet av design och färg men inom tre helt olika atmosfärer. Alla är mycket lämpade för tryckt inredningsdesign. Jag ser fram emot att se hur de realiseras i Printeriors.

De andra två vinnarna som får se sitt mönster printas ut till Fespas fiktiva flygplatslounge är Freya Richmond från Storbritannien och ….
… Anne Krogh Tolstrup från Danmark.

 

 

Läs vidare

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449