Svensk vinnare i designtävling

PUBLICERAD: 9 april 2018
UPPDATERAD: 9 april
Linn Warme är en av tre vinnare som får se sitt vinnarmönster användas för att inreda en hel flygplatslounge under Fespa-mässan i maj.

Uppdraget i Fespas tävling Printeriors var att designa ett mönster till en fiktiv framtida flygplatslounge. Och det blev en svensk vinnare – mönsterdesignern Linn Warme.

Fespa har tillkännagett vinnarna i designtävlingen Printeriors. Uppdraget var att skapa och designa ett mönster för tryckt inredningsdesign till en framtida flygplatslounge. 180 bidrag tävlade men bara tre valdes ut som vinnare. Och det blev en svensk seger; mönsterdesignern Linn Warme hyllas för sin unika vision. Det vinnande mönstret kommer att presenteras i årets Printeriors Airport Lounge of the Future, på FESPA Global Print Expo, som äger rum 15-18 maj 2018 på Messe Berlin. Själva vinsten innebär att hon får resa till mässan för att se hennes mönster komma till liv i den fiktiva flygplatsloungen där allt från möbler, tapeter och golv till fönster samt annan inredning kommer kläs i hennes mönster.

Tre domare synade mönsterbidragen i sömmarna, och de var alla imponerade av den höga nivån bland tävlingsbidragen:  Debbie McKeegan, textilambassadör på Fespa, Christian Duyckaerts, Fespas president samt ägare av Retail Communicators samt Fespas vice president och chef på ATC Group, Christophe Aussenac.

– Kvaliteten på bidragen i vår första Printeriorstävling var exemplariska. En hyllning till den talang som finns i nästa designgeneration. Efter noggrant övervägande och mycket överläggning valdes tre designers som erbjuder en unik vision, säger Debbie McKeegan ochChristian Duyckaerts tillägger:

– Antalet bra designbidrag gjorde det väldigt svårt att välja tre vinnare. De vinnande designmönstren kännetecknas av att de har en perfekt kombination i valet av design och färg men inom tre helt olika atmosfärer. Alla är mycket lämpade för tryckt inredningsdesign. Jag ser fram emot att se hur de realiseras i Printeriors.

De andra två vinnarna som får se sitt mönster printas ut till Fespas fiktiva flygplatslounge är Freya Richmond från Storbritannien och ….
… Anne Krogh Tolstrup från Danmark.

 

 

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)