Han blir Canons nya vd

Yuichi Ishizuka blir vd för Canon i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Rokus van Iperen lämnar som vd för Canon i Europa, Mellanöstern och Afrika efter sex år på posten. Ett välkänt ansikte inom koncernen tar över.

Den 1 april tillträdde Yuichi Ishizuka rollen som vd för Canon EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika). Yuichi Ishizuka som tidigare bland annat haft samma chefsroll för Canon i USA, tar över organisationen som enligt Canon representeras i 120 länder, har cirka 18 000 anställda och årligen bidrar med ungefär en fjärdedel av Canons globala intäkter. Ishizuka har haft chefsroller inom Canons verksamheter både i de norra och centrala delarna av USA, i Sydamerika och i Japan. Den nuvarande tillsättningen blir hans första i Europa. Han är också Managing executive officer för Canon globalt. Huvudfokus framåt blir att utöka och få tillväxt i kärnverksamheterna, samtidigt som varumärkets expertkunskaper inom bildbehandling ska utnyttjas inom nya områden som NVS, industriell utrustning och kommersiellt tryck.

– Jag känner mig hedrad över att få leda det här teamet framåt under en period av innovation och tillväxt dessutom står vi inför en mycket spännande och dynamisk tid för företaget, säger Yuichi Ishizuka.

Rokus van Iperen som nu lämnar efter sex år säkerställde bland annat fusionen av Océ i Canon och ledde förhandlingarna vid flera andra förvärv för företagets digitaliseringsstrategi.

I bagaget har han också med sig sina internationella erfarenheter och expertkunskaper från andra regioner, eftersom han innehaft positioner inom Canons verksamheter både i de norra och centrala delarna av USA, i Sydamerika och i Japan. Den nuvarande tillsättningen blir hans första i Europa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: