Han blir Canons nya vd

Yuichi Ishizuka blir vd för Canon i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Rokus van Iperen lämnar som vd för Canon i Europa, Mellanöstern och Afrika efter sex år på posten. Ett välkänt ansikte inom koncernen tar över.

Den 1 april tillträdde Yuichi Ishizuka rollen som vd för Canon EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika). Yuichi Ishizuka som tidigare bland annat haft samma chefsroll för Canon i USA, tar över organisationen som enligt Canon representeras i 120 länder, har cirka 18 000 anställda och årligen bidrar med ungefär en fjärdedel av Canons globala intäkter. Ishizuka har haft chefsroller inom Canons verksamheter både i de norra och centrala delarna av USA, i Sydamerika och i Japan. Den nuvarande tillsättningen blir hans första i Europa. Han är också Managing executive officer för Canon globalt. Huvudfokus framåt blir att utöka och få tillväxt i kärnverksamheterna, samtidigt som varumärkets expertkunskaper inom bildbehandling ska utnyttjas inom nya områden som NVS, industriell utrustning och kommersiellt tryck.

– Jag känner mig hedrad över att få leda det här teamet framåt under en period av innovation och tillväxt dessutom står vi inför en mycket spännande och dynamisk tid för företaget, säger Yuichi Ishizuka.

Rokus van Iperen som nu lämnar efter sex år säkerställde bland annat fusionen av Océ i Canon och ledde förhandlingarna vid flera andra förvärv för företagets digitaliseringsstrategi.

I bagaget har han också med sig sina internationella erfarenheter och expertkunskaper från andra regioner, eftersom han innehaft positioner inom Canons verksamheter både i de norra och centrala delarna av USA, i Sydamerika och i Japan. Den nuvarande tillsättningen blir hans första i Europa.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Företag tankade kunskap om digitala strategier

Förpackningsklustret Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard, bjöd in ett fyrtiotal deltagare för att sprida kunskap om digital strategi för styrelser och ledning. Eventet som ägde rum i Malmö, hade bland annat som mål att svara på hur och varför en kunds köpmönster ser ut som det gör.

Publicerat av: