Fejk i affischtävling – tio vinnare

PUBLICERAD: 18 april 2018
UPPDATERAD: 18 april

Branschföreningen för alla specialtryckare, Fespa Sweden, höll vernissage och prisutdelning i sin årliga affischtävling Screen. En tävling som syftar till att ge studenter från ledande design- och konstskolor ökad insikt om affischkonsten och screentryckets kvaliteter. Tio vinnare utsågs under temat Fejk.

Kaj Flick från FESPA och Johan Soovéer från Aare Grafiska delade ut diplom.

I årets Screentävling där temat var ”Fejk”lämnades 114 bidrag in från nio olika skolor. 11 april var det dags för vernissage. Under kvällen hyllades tio vinnare som tidigare bedömts och valts ut av en professionell jury. De vinnande bidragen har tryckts i en begränsad upplaga och premiärvisades vid prisutdelningen. Vernissagen hölls i Antalis showroom i Stockholm. Antalis sponsrar tävlingen med papper sedan många år tillbaka för att uppmuntra unga studenter att få upp ögonen och tillvarata papperstryckets möjligheter samt för att skapa en mötesplats för nya talanger i lokalerna.
– Vi har ställt ut de tio vinnande affischerna i många år, men i år var första gången vi på Antalis höll i hela vernissagen, säger papperskonsulenten EvaLi Seth på Antalis.

De tio vinnarna var Signe Belfiore – Berghs, Lena Öberg – Forsberg, Victoria Forsberg – YRGO Göteborg, Julia De Ruvo – Berghs, Frida Alström – Yrgo Göteborg, Anna Knutsson – Beckmans, Julia Lindberg – YRGO Göteborg, Josefin Rosengren – Forsbergs, Serhat Yilmaz – Höskolan Dalarna, Julia Nilsson –YRGO Göteborg.

Cirka 150 studenter från de olika deltagande skolorna var på plats i lokalerna och minglade under kvällen.

– I förlängningen hoppas vi att studenterna blir framtida kunder. Vi har överlag en ganska god relation med skolorna då de ofta kommer hit för att få inspiration eller för att köpa papper, och flera av studenterna har gått våra pappersskolor.

Alla bidrag fanns till beskådan på Tryckmediacenter hos Antalis i Stockholm

De tio utvalda vinnarna belönades med diplom och fick signera ett exemplar av sina affischer. Tävlingsjuryn bestod av Emma Eriksson – Forsman Bodenfors, Jacqueline Jacoel – 25 AH, Lars Liljedahl, Catrin Vagnemark – BVD, Johan Soovéer – Aare Grafiska Produktion. Tävlingen  genomförs med ekonomiskt stöd från Fespa samt sponsring från medlemmar i form av tryck som material.

Totalt 114 bidrag kom in till tävlingen från nio olika skolor. Tio bidrag, utan någon speciell rangordning, stod som vinnare.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper