Fejk i affischtävling – tio vinnare

Branschföreningen för alla specialtryckare, Fespa Sweden, höll vernissage och prisutdelning i sin årliga affischtävling Screen. En tävling som syftar till att ge studenter från ledande design- och konstskolor ökad insikt om affischkonsten och screentryckets kvaliteter. Tio vinnare utsågs under temat Fejk.

Kaj Flick från FESPA och Johan Soovéer från Aare Grafiska delade ut diplom.

I årets Screentävling där temat var “Fejk”lämnades 114 bidrag in från nio olika skolor. 11 april var det dags för vernissage. Under kvällen hyllades tio vinnare som tidigare bedömts och valts ut av en professionell jury. De vinnande bidragen har tryckts i en begränsad upplaga och premiärvisades vid prisutdelningen. Vernissagen hölls i Antalis showroom i Stockholm. Antalis sponsrar tävlingen med papper sedan många år tillbaka för att uppmuntra unga studenter att få upp ögonen och tillvarata papperstryckets möjligheter samt för att skapa en mötesplats för nya talanger i lokalerna.
– Vi har ställt ut de tio vinnande affischerna i många år, men i år var första gången vi på Antalis höll i hela vernissagen, säger papperskonsulenten EvaLi Seth på Antalis.

De tio vinnarna var Signe Belfiore – Berghs, Lena Öberg – Forsberg, Victoria Forsberg – YRGO Göteborg, Julia De Ruvo – Berghs, Frida Alström – Yrgo Göteborg, Anna Knutsson – Beckmans, Julia Lindberg – YRGO Göteborg, Josefin Rosengren – Forsbergs, Serhat Yilmaz – Höskolan Dalarna, Julia Nilsson –YRGO Göteborg.

Cirka 150 studenter från de olika deltagande skolorna var på plats i lokalerna och minglade under kvällen.

– I förlängningen hoppas vi att studenterna blir framtida kunder. Vi har överlag en ganska god relation med skolorna då de ofta kommer hit för att få inspiration eller för att köpa papper, och flera av studenterna har gått våra pappersskolor.

Alla bidrag fanns till beskådan på Tryckmediacenter hos Antalis i Stockholm

De tio utvalda vinnarna belönades med diplom och fick signera ett exemplar av sina affischer. Tävlingsjuryn bestod av Emma Eriksson – Forsman Bodenfors, Jacqueline Jacoel – 25 AH, Lars Liljedahl, Catrin Vagnemark – BVD, Johan Soovéer – Aare Grafiska Produktion. Tävlingen  genomförs med ekonomiskt stöd från Fespa samt sponsring från medlemmar i form av tryck som material.

Totalt 114 bidrag kom in till tävlingen från nio olika skolor. Tio bidrag, utan någon speciell rangordning, stod som vinnare.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: