Agfas hybridserie blir komplett

 

Anapurna H1650i LED är Agfa Graphics instegsmodell i Anapurna-familjen.

Hybridskrivaren Anapurna H1650i LED knyter ihop säcken för Agfa Graphics inom storformat.

– Den nya skrivaren har blivit mycket väl mottagen, säger Nils-Arne Sletten, försäljningschef i Norden. 

Agfa Graphics senaste maskinsläpp, Anapurna H1650i LED, hanterar såväl ark-eller rullmatade material som standard. Den är något mindre än den tidigare storformatslanseringen Anapurna H2050i LED. Den betraktas som en instegsmodell i hybridserien. En betydelsefull lansering som gör familjen komplett, enligt Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa Graphics:

Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa Graphics ser det glädjande att Anapurna-familjen är komplett.

– Det viktigaste med lanseringen av Anapurna H1650i LED är att vi nu har fått en komplett portfölj i vår Anapurna hybridserie. Det innebär att vi nu kan erbjuda våra kunder hybridskrivare som täcker in fyra olika utskriftsbredder, nämligen 165, 205, 250 och 320 centimeter.

Även om instegsmodellen är mindre, är den utrustad med funktioner som normalt är reserverade för mer avancerade skrivare. Utskriftsbredden uppgår till 1,65 meter och har en inbyggd funktion som kan skriva ut i flera lager. Nils-Arne Sletten säger att Anapurna H1650i LED, trots att den är mindre, har samma egenskaper och kvalitet som de större medlemmarna i familjen; Anapurna H2050i LED, H2500i LED och H3200i LED.

– Skrivarnas egenskaper är främst deras flexibilitet, eftersom det i princip bara är materialets bredd som är begränsningen.

Maskinen skriver ut med uv-bläck och Piezoteknik och kan levereras i två olika konfigurationer. Antingen är valet fyra färger (CMYK plus vit) eller sex färger (CMYK, Light Cyan och Light Magenta). Kombinationen av själva Anapurna H1650i LED-skrivaren, Agfas egenutvecklade bläck samt arbetsflödesprogrammet Asanti gör att Anapurna hamnar högt i när det gäller kvalitet och hastighet, enligt Sletten. Han framhåller även fördelarna med led-härdning.

– Led-lampor är också standard på vår nya familjemedlem, vilket ger tydliga fördelar som längre livslängd, ingen uppvärmningstid, inga problem med värmebeständigt utskriftsmaterial, lägre energikostnader etcetera.

Olika typer av medier kan printas i H1650i LED-maskinen. Såväl rigida som flexibla material – speciellt anpassad för att skriva ut sign- och displayprodukter. Tjockleken på materialen som kan skrivas ut uppgår till 45 millimeter. Maximala utskriftshastigheten är 63 kvadratmeter i timmen.

För vilka behov och kunder passar skrivaren?

– Vårt intryck är att de flesta kunder som är på jakt efter en uv-led-skrivare har olika uppgifter, och de vet ofta inte vilken typ av jobb som kommer in nästa dag. Därför är just Anapurnas flexibilitet en viktig anledning till att så många har valt dessa hybridskrivare. Det betyder att de passar kunder som har en blandning av rull- och arkproduktion, vilket ju är de flesta inom skylt och dekor och  digitaltryckerier och offsettryckerier.

Skrivaren introducerades publikt på en mässa i Lyon i början av februari. Hur jobbar ni vidare?

– Den nya skrivaren har blivit mycket väl mottagen, och det var tydligt att det fanns ett stort behov av en skrivare med en utskriftsbredd på 165 centimeter. Som sagt har vi nu en fullständig bredd att erbjuda våra kunder, vilket innebär att vi har många projekt att arbeta med.

Hur många har ni sålt hittills i Norden och globalt?

– För närvarande har vi inga signerade beställningar i Norden av den nya modellen, men vi har däremot sålt flera av de större modellerna så här långt i år. På världsbasis rapporterar Agfa att de har sålt över 50 stycken av den nya Anapurna H1650i LED.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: