Halverade siffror för moderbolag

Moderbolaget med säte i Malmö, International Masters Publishers Nordic (IMP Nordic AB), har närmast halverat omsättningen i sitt senaste bokslut. Nettoomsättningen sjönk med 2,3 miljoner kronor. Närmare exakt från 4,7 till 2,4 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskade från drygt 4,6 miljoner till 2,4 miljoner. Årets resultat efter skatt visar fortfarande plussiffror och hamnar på 2,7 miljoner kronor. Föregående året visade nästintill dubbelt, 5,3 miljoner kronor. Beträffande den framtida utvecklingen räknar IMP Nordic med att fortsatt få in inkassointäkter från avskrivna kundfordringar.

IMP Nordic innehar bland annat NE Nationalencyklopedin och en rad andra företag som producerar och säljer grafiska produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: