Halverade siffror för moderbolag

Moderbolaget med säte i Malmö, International Masters Publishers Nordic (IMP Nordic AB), har närmast halverat omsättningen i sitt senaste bokslut. Nettoomsättningen sjönk med 2,3 miljoner kronor. Närmare exakt från 4,7 till 2,4 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskade från drygt 4,6 miljoner till 2,4 miljoner. Årets resultat efter skatt visar fortfarande plussiffror och hamnar på 2,7 miljoner kronor. Föregående året visade nästintill dubbelt, 5,3 miljoner kronor. Beträffande den framtida utvecklingen räknar IMP Nordic med att fortsatt få in inkassointäkter från avskrivna kundfordringar.

IMP Nordic innehar bland annat NE Nationalencyklopedin och en rad andra företag som producerar och säljer grafiska produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *