Let´s stick together

tesas nya Secure-X-tejp är enligt Allan R. Broch den framtida produkten för flexoindustrin på grund av dess höga tryckkvalitet och höga vidhäftningsstyrka.

tesa och Grafisk-Handel har ingått ett samarbete om försäljning av grafisk tejp i hela Skandinavien. Samarbetet betyder att tesa får en bredare tillgång till den grafiska marknaden via Grafisk-Handels webbshop och att Grafisk- Handel får ett stärkt produktutbud med ännu ett starkt varumärke.

tesa har under många år varit en dominerande leverantör av tejp till den skandinaviska industrin och i stor utsträckning den grafisk industrin. Särskilt inom förpacknings- och etikettindustrin har de en framträdande roll. Grafisk-Handel är leverantör av ett brett utbud av grafiska lösningar. I egenskap av deras ägare och chef, Allan R. Broch har de en stor erfarenhet inom streckkodssystem,
färghantering och kvalitetssäkring – alla element som spelar en viktig roll i förpacknings- och
etikettindustrin.

Webbshop uppfyller nya kundkrav

För närmare tio år sedan såg Allan R. Broch likt andra möjligheterna med näthandel och
etablerade sin första webbshop med grafiska konsumentvaror. Det handlade om att ge kunder
tillgång 24 timmar om dygnet, ett enkelt och användarvänligt gränssnitt och sist men inte minst till fasta och transparenta priser. Dessutom kunde Grafisk-Handel göra det som många leverantörer värjde sig mot, nämligen att även sälja i mindre enheter. Det är inte nödvändigt att köpa
hela pallar eller lådor. Hos Grafisk-Handel kan man i stort sett få varorna i den mängd man har användning för. Ett koncept som nu även kommer tesa och deras kunder till gagn.

Allan R. Broch berättar om samarbetet med tesa:
Vi har alltid handlat med deras produkter och i takt med att vi utvecklar vår webbutik och att tesa ställer högre krav på sina leverantörer att bredare fånga specifika målgrupper så ser vi en möjlighet att erbjuda dem ett helt nytt sätt att samarbeta. Vi har blivit en utvald återförsäljare av deras grafiska produkter för vi har en stor kunskap om den grafiska marknaden och kan erbjuda förmåner som sträcker sig långt mer än till försäljning och hyllvaror. I kraft av vår maskin- material och processkännedom kan vi ge grundlig rådgivning, mer än de flesta begär.

 

Grafisk-Handels webbshop finns tillgänglig i både Finland, Sverige, Norge och Danmark med mer än 11 000 artikelnummer, säger Allan R. Broch, ägare och chef för Grafisk-Handel – det nya namnet på företaget som tidigare hette Grafiteco.

För tre år sedan öppnade Grafisk-Handel sin webbutik i Sverige och Norge. Den har nu fler än 11 000 artiklar, och samarbetet med tesa betyder att Grafisk-Handel har gått från att ha många små kunder till att nu även ha större kunder med fasta leveranser i storlekar som de inte har varit vana vid tidigare. Det är särskilt inom flexobranschen som de har fått en rad större kunder.

Från tesas håll framhävs möjligheten att ge bättre service till den grafiska marknaden. Med det nya samarbetet kommer de kunna erbjuda kunderna större flexibilitet sett till minimiordrar och snabba leveranser. Därutöver kommer en rad små och mellanstora kunder kunna beställa förbrukningsvaror från en leverantör.

Ny klichétejp med två unika egenskaper

Bland nyckelprodukterna som ingår i det nya samarbetet är skumklichétejpen Secure-X som är en klichémonteringstejp till flexoklichéer. En tejp som är konstruerad på ett speciellt sätt som ger två unika fördelar. Klichén är enkel att montera och repositionera. Vid ett efterföljande tryck med handroller blir klistret extremt starkt vilket gör att klichékanterna inte släpper. Nu kanske man tror att det är svårt att ta bort klichén. Men så är inte fallet tack, vare klistrets unika egenskaper. Den andra fördelen är att klistret är helt luktfritt till skillnad från de flesta andra klister. Det är som redan nämnts flexobranschen och särskilt etikett- och emballagebranschen som tesa och Grafisk-Handel har fokus på i samarbetet, säger Allan R.Broch.

Till skillnad från flera andra segment inom den grafisk industrin så har etikettindustrin ökat i
volym under de senaste åtta åren. Kapaciteten utökas ständigt och det finns fler flexomaskiner än någonsin tidigare.

Med 11 000 artiklar i webbshopen är det nödvändigt att ha ett extralager, säger Allan R. Broch.

Samarbetet med tesa har också lett till att Grafisk-Handel har blivit ett skandinaviskt centrum för den kinesiska maskinleverantören Rhyguan som levererar efterbehandlingsutrustning för både analoga och digitala etikettmaskiner. Det är den ökande efterfrågan på lösningar som säkerställer kontinuerlig drift och automatisering som är den direkta orsaken. Grafisk-Handel står på en solid grund på den danska marknaden, och på grund av samarbetet med tesa och det skandinaviska företaget, har Rhyguan vågat satsa på Grafisk-Handel som en skandinavisk partner.

– Utvecklingen går mot att erbjuda våra kunder en både djupare och bredare service. Det kräver både ett stort produktutbud med topprodukter som tesa, och det ställer krav på stor
branschkunskap. Men vi känner oss väl rustade och trygga i samarbetet med bland annat tesa,
avslutar Allan R. Broch.

Grafisk-Handel har också etablerat en webbshop i Finland i år. Nu täcker de in fyra av de nordiska länderna, var och ett på sitt lokala språk. De fyra webbutikerna finns här:

www.grafisk-handel.dk

www.grafisk-handel.se

www.grafisk-handel.no

www.Graafinen-Verkkokauppa.fi

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: