Negativt för Nationalencyklopedin

PUBLICERAD: 2 maj 2018
UPPDATERAD: 2 maj

Fjolårets fokus las på utveckling av digitala läromdel för grund- och gymnasieskolor. Försäljningen visar på ett rejält tapp i senaste bokslutet. NE Nationalencyklopedin AB erbjuder tjänster inom kunskap och utbildning till företag, myndigheter och skolor. Efter avdrag för returnerade varor och kundförluster uppgick nettoomsättningen till 54, 2 miljoner kronor, jämfört med drygt 80 miljoner kronor föregående år. En minskning med 32 procent. Rörelseresultatet gick från –1,8 miljoner till –14,1 miljoner. Årets förlust hamnade på närmare 1,2 miljoner kronor.

Företaget har sitt huvudsäte i Malmö och den svenska verksamheten har under året bedrivits i Malmö och Stockholm. I Tyskland har Ne Nationalencyklopedin AB sin verksamhet i München via dotterbolaget NE GmbH. I februari förra året överläts den svenska verksamheten till det helägda dotterbolaget NE Sverige AB  som har fortsatt fokus på inom Sverige– ett led i att NE:s verksamhet expanderar i nya länder. Styrelsen aviserar att verksamheten kommer utvecklas i höst genom etablering av ett dotterbolag i Österrike.

 

 

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm