Omställning gav vikande försäljning

Kungsbackaföretaget Stroederaltons omsättning visar på tapp inom traditionell pappersbaserad kommunikation för bokslutet 2016/2017.

I årsredovisningen framgår att året präglades av omställning och anpassning vilket hanterades med kostnadskontroll och vidareutveckling av digitala lösningar. Styrelsen pekar ut att framtiden kommer fortsätta med omställning från traditionellt pappersbaserat tryck till digital kommunikation. Något som medför risker avseende minskad omsättning och  omställningskostnader.

Företagets omsättning stannade på cirka 110 miljoner kronor jämfört med 127 miljoner för det föregående året. Rörelseresultatet ökade med närmare en miljon, från 5,7 miljoner till 6,7 miljoner kronor. Årets resultat blev smått minus, –158 000 kronor.

Stroederalton är ett helägt dotterbolag till danska Intermail med säte i Hvidovre.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: