Omställning gav vikande försäljning

PUBLICERAD: 2 maj 2018
UPPDATERAD: 2 maj

Kungsbackaföretaget Stroederaltons omsättning visar på tapp inom traditionell pappersbaserad kommunikation för bokslutet 2016/2017.

I årsredovisningen framgår att året präglades av omställning och anpassning vilket hanterades med kostnadskontroll och vidareutveckling av digitala lösningar. Styrelsen pekar ut att framtiden kommer fortsätta med omställning från traditionellt pappersbaserat tryck till digital kommunikation. Något som medför risker avseende minskad omsättning och  omställningskostnader.

Företagets omsättning stannade på cirka 110 miljoner kronor jämfört med 127 miljoner för det föregående året. Rörelseresultatet ökade med närmare en miljon, från 5,7 miljoner till 6,7 miljoner kronor. Årets resultat blev smått minus, –158 000 kronor.

Stroederalton är ett helägt dotterbolag till danska Intermail med säte i Hvidovre.

 

Läs vidare

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm