Avery och Mactac presenterar tio material

Sex materialnyheter från Avery Dennison och fyra från Mactac presenteras på Fespamässan 15-18 maj i Berlin.

Avery Dennison och Mactac delar monter på Fespa. Tillsammans kommer de avslöja tio nya materialinnovationer applicerbara inom fordon, arkitektur och inredning.

Tio materialnyheter presenteras i Fespamontern som huserar Avery Dennison och företaget Mactac Europe som Avery förvärvade 2016. Sex nyheter kommer från Avery Dennison och fyra från Mactac.

– Dessa nya produkter erbjuder hög prestanda, både vad gäller att vara visuellt tilltalande och användarvänliga – det som behövs för att göra tillväxten lättare att uppnå, säger Shaun Hobson, affärschef för Avery Dennison grafiska lösningar i Europa, och tillägger att materialen som presenteras ger stora möjligheter för designers och konverterare. Avery Dennison ser Fespamässan som en chans att engagera sig direkt med kunderna för att dela med sig av idéer och diskutera nya affärsmöjligheter.

De glansiga folierna i serien Conform chrome ger en premiumkänsla enligt Avery Dennison.

Företaget kommer lansera fler färger till sina fordonsvinyler i Supreme wrapping film och Conform Chrome vilket gör att färgvalen sammantaget uppgår till över 100 stycken för de två varumärkena. De lägger även fokus inom arkitektur med sitt sortiment med fönstervinyler betitlat Architectural Window Films som innefattar 20 olika nya material.

Mactac har sitt huvudfokus på inredning och detaljhandeln. Ett exempel är en produkt för kortlivade displayobjekt. Enligt företaget är deras folier för display och signobjekt kostnadseffektiva eftersom de är så lätta att applicera att det inte behöver vara en yrkeskunnig person som monterar dem.

Oliver Guenther, marknadschef på Mactac, säger att montern på Fespamässan som pågår 15-18 maj i Berlin kommer vara utformad för att underhålla och engagera. Car wrapping-montering av en bil i montern väntas, och Avery Dennison kommer även avslöja vinnaren i sin senaste designtävling i car wrapping.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: