Avery och Mactac presenterar tio material

PUBLICERAD: 9 maj 2018
UPPDATERAD: 9 maj
Sex materialnyheter från Avery Dennison och fyra från Mactac presenteras på Fespamässan 15-18 maj i Berlin.

Avery Dennison och Mactac delar monter på Fespa. Tillsammans kommer de avslöja tio nya materialinnovationer applicerbara inom fordon, arkitektur och inredning.

Tio materialnyheter presenteras i Fespamontern som huserar Avery Dennison och företaget Mactac Europe som Avery förvärvade 2016. Sex nyheter kommer från Avery Dennison och fyra från Mactac.

– Dessa nya produkter erbjuder hög prestanda, både vad gäller att vara visuellt tilltalande och användarvänliga – det som behövs för att göra tillväxten lättare att uppnå, säger Shaun Hobson, affärschef för Avery Dennison grafiska lösningar i Europa, och tillägger att materialen som presenteras ger stora möjligheter för designers och konverterare. Avery Dennison ser Fespamässan som en chans att engagera sig direkt med kunderna för att dela med sig av idéer och diskutera nya affärsmöjligheter.

De glansiga folierna i serien Conform chrome ger en premiumkänsla enligt Avery Dennison.

Företaget kommer lansera fler färger till sina fordonsvinyler i Supreme wrapping film och Conform Chrome vilket gör att färgvalen sammantaget uppgår till över 100 stycken för de två varumärkena. De lägger även fokus inom arkitektur med sitt sortiment med fönstervinyler betitlat Architectural Window Films som innefattar 20 olika nya material.

Mactac har sitt huvudfokus på inredning och detaljhandeln. Ett exempel är en produkt för kortlivade displayobjekt. Enligt företaget är deras folier för display och signobjekt kostnadseffektiva eftersom de är så lätta att applicera att det inte behöver vara en yrkeskunnig person som monterar dem.

Oliver Guenther, marknadschef på Mactac, säger att montern på Fespamässan som pågår 15-18 maj i Berlin kommer vara utformad för att underhålla och engagera. Car wrapping-montering av en bil i montern väntas, och Avery Dennison kommer även avslöja vinnaren i sin senaste designtävling i car wrapping.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm