All time high för Rollsroller

PUBLICERAD: 20 maj 2018
UPPDATERAD: 20 maj

Göran Johansson är uppfinnaren bakom monteringsborden. Detta genom att ta fram Rollsroller, som trots hård konkurrens fortfarande är ledande på marknaden. På bilden står Lena Pettersson från Kph i Uppsala, Daniel Hall och Asmir Hadziselimovic från Majornas i Göteborg, Göran Johansson i ljus kavaj och Per Wendel från Rollsroller.

– Det finns nu en hel rad konkurrenter på mässan, berättar Göran Johansson, uppfinnare till monteringsborden Rollsroller. Men originalet lyckades hålla ställningarna och slog än en gång försäljningsrekord i fjol. Det blev all-time high.

– Och hittills i år ser det väldigt bra ut i hela världen. Framför allt i USA men även Norden går bra, kompletterar Per Wendel, som är global försäljningschef för det Karlstadsbaserade företaget.

På Fespa visades ett specialbord som Göran Johansson gjort i ordning till ett museum som han arbetar med i hemstaden Karlstad. Där ska han berätta historien om utvecklingen inom storformat och skyltar genom åren.

En rad smarta funktioner finns till Rollsroller. Här visas hur man med en app drar upp och ner ljusstyrkan på bordet. Istället för att gå runt bordet och justera, kan man göra det precis där man står.

Per Wendel tillsammans med Per Ola Lundin från R&D Spandex, som är återförsäljare i Sverige. De står framför ytterligare en ny uppfinning, nämligen att man nu, med hjälp av en gasfjäder, kan luta monteringsbordet.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm