All time high för Rollsroller

Göran Johansson är uppfinnaren bakom monteringsborden. Detta genom att ta fram Rollsroller, som trots hård konkurrens fortfarande är ledande på marknaden. På bilden står Lena Pettersson från Kph i Uppsala, Daniel Hall och Asmir Hadziselimovic från Majornas i Göteborg, Göran Johansson i ljus kavaj och Per Wendel från Rollsroller.

– Det finns nu en hel rad konkurrenter på mässan, berättar Göran Johansson, uppfinnare till monteringsborden Rollsroller. Men originalet lyckades hålla ställningarna och slog än en gång försäljningsrekord i fjol. Det blev all-time high.

– Och hittills i år ser det väldigt bra ut i hela världen. Framför allt i USA men även Norden går bra, kompletterar Per Wendel, som är global försäljningschef för det Karlstadsbaserade företaget.

På Fespa visades ett specialbord som Göran Johansson gjort i ordning till ett museum som han arbetar med i hemstaden Karlstad. Där ska han berätta historien om utvecklingen inom storformat och skyltar genom åren.

En rad smarta funktioner finns till Rollsroller. Här visas hur man med en app drar upp och ner ljusstyrkan på bordet. Istället för att gå runt bordet och justera, kan man göra det precis där man står.

Per Wendel tillsammans med Per Ola Lundin från R&D Spandex, som är återförsäljare i Sverige. De står framför ytterligare en ny uppfinning, nämligen att man nu, med hjälp av en gasfjäder, kan luta monteringsbordet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: