Shakespeare i fokus på utställning

PUBLICERAD: 21 maj 2018
UPPDATERAD: 21 maj

Aba grafisk produktion har i samarbete med Antalis, Lexter och Kom visual merchandising agency skapat en utställning som ska maximera kundupplevelsen.

Utställningen, A Shakespeare fairytale, står i Antalis showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm som startar 21 maj och pågår fram till 1 juni. Med papper i olika textur, storlekar och former, främst Conqueror från Arjowiggins, samt ljud- och doftteknik från Lexter ljuddesign, ska utställningen visa hur kundupplevelsen i butik kan maximeras.

Det är Kom visual mechandising agency som tagit fram uttrycket i utställningen, som sedan producerats av Aba grafisk produktion med papper från Arjowiggins hos Antalis.

– Vi fick frågan om vi kunde hjälpa till med denna utställning och vi tyckte det lät jätteroligt. Vi tänkte att om vi får chansen att ställa ut hos Antalis så måste det blir stort och ordentligt genomarbetat. Papper är ju ett fantastiskt material att arbeta med när man ska skapa känslor och unika upplevelser för kunder och besökare. Tanken med visual merchandise är ju att man ska skapa storytelling från fasad till entré och vidare hela vägen in i butiken, säger Katrine Wallberg från Kom.

– Ljudet är en sagolik produktion där vi blandat in Shakespeare-citat. Doften i första rummet heter White tea, en frisk och fräsch doft. I utställningsrummet har vi en doft som påminner mer jord och natur, blöt mossa. Det ska kännas naturnära. Ljudet kommer från ljudpuckar på fönstren, som då agerar ljudbärare. Produktionen är fyra timmar lång, och har anpassats för att funka för både utställning och arbetsplats. Allt styrs dessutom på distans via en datoriserad lösning, så butiken behöver inte styra det själva, berättar Johanna Håkansson, produktionsledare på Lexter ljuddesign.

Från taket i Antalis showroom hänger nu hundratals rullade pappersstrutar i det nya sortimentet Pop’set med olika storlek och färg. På skyltdockor syns kragar i papperna Olin och Pop’set som drar minnet till Shakespeares. Till och med utställningsborden är främst gjorda med papperet Olin – i stadiga kragar som staplas på varandra mellan plexiglas-skivor. Conqueror-sortimentets nya gråa nyanser Feather, Pencil och Cartridge har använts för att dekorera en hyllvägg med poetens ansikte och citat.

I ett av fönstren står en gigantisk bok tillsammans med en fjäderpenna i material från Antalis, och golvet pryds i citat tryckta på Coala walk & wall-printvinyl.

– När det kommer till temat, Shakespeare, känns ju papper både historiskt och genuint härligt. Det kan också kopplas till att skriva, samtidigt som det går att bygga mycket i pappersmaterial, säger Katrine och fortsätter:

– Vi hade länge haft en idé om att göra kragar i papper, så när detta uppdrag kom kände vi bara att där satt den! Sen har vi bollat med varandra för att skapa en sagovärld med hjälp av papper, ljud och doft.

– Tryckerier som använder vårt sortiment får ju mer än gärna komma med önskemål för att ställa ut hos oss. När Aba presenterade sin idé, med vackra 3d-modeller som Kom tagit fram, blev vi eld och lågor. Det kändes jättespännande att kunna visa våra material på ett nytt sätt, säger EvaLi Seth, tryckmediakonsulent på Antalis.

Inbjudna till utställningen mottog en inbjudan med ett av de nyare materialen hos Antalis – Powercoat alive, med NFC-teknik som gör att du kan lägga telefonen mot pappret för att få information direkt i telefonens browser.

 

Läs vidare

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg