Chefsbyte för Konica Minolta

PUBLICERAD: 22 maj 2018
UPPDATERAD: 22 maj
Keiji Okamoto tar över som chef för affärsområdet Business solutions i Europa.

Keiji Okamoto tar över som ny chef för Konica Minoltas verksamhet i Europa.

Keiji Okamoto har sammanlagt 30 års erfarenhet i företaget och har innehaft en rad ledarroller, bland annat Senior Executive Officer för Konica Minolta i Japan. Sedan 2014 och tre år framåt hade han chefsansvaret för affärsområdet Business solutions i Kina. Tidigare roller inom strategisk planering och operativ verksamhet i både Europa och USA har gjort att han har ett brett kunnande över hela den globala verksamheten. Keiji Okamoto säger i ett pressmeddelande att företaget växer utanför kärnmarknaderna för utskriftshantering och ser en framgångsrik expansion på marknader som it-tjänster, hälso- och sjukvård samt digital tillverkning. Han är glad och stolt över att få fortsätta resan med det europeiska teamet.

– Jag känner mig privilegierad att ta över ledarskapet för Konica Minolta Business Solutions Europe, säger Keiji Okamoto. Speciellt ser jag fram emot att fortsätta bygga vidare på den starka grunden i vår filosofi om en verksamhet i ständig utveckling. De senaste decennierna har denna filosofi legat till grund för våra framgångar. Den har hjälpt oss att genomgå en omfattande förvandling från kameratillverkare till en mångsidig leverantör av lösningar som hjälper våra kunder att bemästra den digitala eran.

Tidigare chefen för Konica Minolta Business Solutions Europe, Ikuo Nakagawa, lämnar posten för att istället bli Senior Executive Officer hos Konica Minolta med bas i Tokyo.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449