Chefsbyte för Konica Minolta

Keiji Okamoto tar över som chef för affärsområdet Business solutions i Europa.

Keiji Okamoto tar över som ny chef för Konica Minoltas verksamhet i Europa.

Keiji Okamoto har sammanlagt 30 års erfarenhet i företaget och har innehaft en rad ledarroller, bland annat Senior Executive Officer för Konica Minolta i Japan. Sedan 2014 och tre år framåt hade han chefsansvaret för affärsområdet Business solutions i Kina. Tidigare roller inom strategisk planering och operativ verksamhet i både Europa och USA har gjort att han har ett brett kunnande över hela den globala verksamheten. Keiji Okamoto säger i ett pressmeddelande att företaget växer utanför kärnmarknaderna för utskriftshantering och ser en framgångsrik expansion på marknader som it-tjänster, hälso- och sjukvård samt digital tillverkning. Han är glad och stolt över att få fortsätta resan med det europeiska teamet.

– Jag känner mig privilegierad att ta över ledarskapet för Konica Minolta Business Solutions Europe, säger Keiji Okamoto. Speciellt ser jag fram emot att fortsätta bygga vidare på den starka grunden i vår filosofi om en verksamhet i ständig utveckling. De senaste decennierna har denna filosofi legat till grund för våra framgångar. Den har hjälpt oss att genomgå en omfattande förvandling från kameratillverkare till en mångsidig leverantör av lösningar som hjälper våra kunder att bemästra den digitala eran.

Tidigare chefen för Konica Minolta Business Solutions Europe, Ikuo Nakagawa, lämnar posten för att istället bli Senior Executive Officer hos Konica Minolta med bas i Tokyo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *