Breddar med livsmedelssäkra etikettmaterial

PUBLICERAD: 25 maj 2018
UPPDATERAD: 25 maj
Etikettmaterialet Multiprint Food-FSC ger en hantverksmässig vävtygskänsla.

UPM Raflatac har utökat sitt utbud av livsmedelssäkra etikettmaterial. Fyra nya produkter kommer ut på den europeiska marknaden.

Pappersmaterialet Antique Food-FSC ger en taktil finish på etiketten.

Finska UPM Raflatac utökar portföljen med etikettmaterial för den europeiska marknaden. Fyra material som uppfyller EU:s framtagna säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt. Producenten av etikettmaterial betonar i ett pressmeddelande att premium-och hantverksmässiga livsmedel behöver etikettmaterial av hög kvalitet som kan spegla varumärkets lyxiga natur. Tre av de nya produkterna är pappersmaterial som inger en kvalitetskänsla enligt tillverkaren. De kan både folieras och förädlas för att uppnå ytterligare effekter. Med Fleur de Coton Food-FSC erbjuder de en naturlig finish, Antique Food-FSC kommer med mer textur i finishen och Multiprint Food-FSC inger en satintygskänsla.

Namnet på det fjärde materialet är Synthermal Clear Plus. Syftet är att erbjuda en no-label-look på livsmedelsförpackningar. Det är en transparent etikettfilm som är helt fri från de omdiskuterade tillsatsämnena Bisphenol A (BPA) och Bisphenol S (BPS).

Alla materialen uppfyller EU:s framtagna säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt.

Jouni Iiskola, segmentsansvarig inom affärsområdet UPM Raflatac EMEIA, säger i ett pressmeddelande att företaget kommer att fortsätta expandera sortimentet för att möta industrins krav med fokus på hållbarhet och produktsäkerhet.

– Livsmedelssäkerhet är den viktigaste parametern för alla produkter, som ingår i vårt utbud av etikettmaterial för livsmedelsapplikationer.

Här ses plastförpackningar försedda med etiketter i det pappersbaserade materialet Fleur de Coton Food-FSC.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm