Förstärker inom storformat med förvärv

PUBLICERAD: 1 juni 2018
UPPDATERAD: 14 november
Peter Hjelm, vd för DanagårdLitho.

DanagårdLitho införlivar Värnamo Print Nordic i verksamheten. Därmed växlar företaget upp i sin storformatssatsning.

– De kommer komplettera vår storformatverksamhet i Göteborg med kunskap och lösningar från idé till produktion säger Peter Hjelm, vd på DanagårdLitho om förvärvet av Värnamo Print Nordic i ett pressmeddelande på företagets egna sajt. Företagsförvärvet blir klart fullt ut i september.Print Nordic i Värnamo har lång erfarenhet av storformatskommunikation på mässor, event och inom detaljhandeln.

– Genom att bli en del av DanagårdLitho-koncernen får vi ett bredare erbjudande, både när det gäller produkter och tjänster, men också när det gäller geografisk räckvidd säger Marko Rova, vd på Värnamo Print Nordic.

DanagårdLitho har cirka 70 medarbetare med försäljningskontor från Stockholm till Helsingborg, med produktion och huvudkontor i Ödeshög. De producerar alla typer av storformatsprodukter som affischer, skyltar, rollups, vepor, flaggor, fondväggar, displaylösningar med mera. Tryck, efterbehandling och montering sker på en mängd olika material.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)