H-Tryck eldar på för fullt

H-Tryck spräckte försäljningsmålet med råge och gjorde en totalökning med närmare 18 procent, visar senaste bokslutet.

Bröderna Hansson H-tryck i Markaryd har visat en uppåtgående trend de senaste åren och räkenskapsåret 2017 är inget undantag. Bolaget bedriver huvudsakligen tryckeriverksamhet kring blanketter, kuvert och övriga trycksaker. Jämfört med föregående år ökade omsättningen med närmare 18 procent – från 56,5 miljoner till 66,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg från 7,1 till 9,6 miljoner. Årets resultat efter skatt landar på 5,9 miljoner kronor, jämfört med året innan som stannade på 4 miljoner.

Företaget har ett händelserikt år bakom sig. Dels satsningen på ett nytt höglager på 1500 kvadratmeter, dels flera tillskott med maskiner i maskinparken. I början av året förvärvades dessutom företaget DBM i Ängelholm. I årsredovisningen framgår att bolaget satsar på att öka omsättningen till 75 miljoner kronor när nästa bokslut stänger vid årsskiftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *