H-Tryck eldar på för fullt

H-Tryck spräckte försäljningsmålet med råge och gjorde en totalökning med närmare 18 procent, visar senaste bokslutet.

Bröderna Hansson H-tryck i Markaryd har visat en uppåtgående trend de senaste åren och räkenskapsåret 2017 är inget undantag. Bolaget bedriver huvudsakligen tryckeriverksamhet kring blanketter, kuvert och övriga trycksaker. Jämfört med föregående år ökade omsättningen med närmare 18 procent – från 56,5 miljoner till 66,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg från 7,1 till 9,6 miljoner. Årets resultat efter skatt landar på 5,9 miljoner kronor, jämfört med året innan som stannade på 4 miljoner.

Företaget har ett händelserikt år bakom sig. Dels satsningen på ett nytt höglager på 1500 kvadratmeter, dels flera tillskott med maskiner i maskinparken. I början av året förvärvades dessutom företaget DBM i Ängelholm. I årsredovisningen framgår att bolaget satsar på att öka omsättningen till 75 miljoner kronor när nästa bokslut stänger vid årsskiftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: