Abstrakt måleri sporrade till nya färger

PUBLICERAD: 13 juni 2018
UPPDATERAD: 13 juni
Mactac släpper ytterligare 16 färger. Holländska konstnären Piet Mondrian och hans abstrakta kompositioner med grundfärgerna rött, blått och gult jämte svart och vitt har inspirerat till sex utav dem.

Mactac Europe utökar med 16 nya färger till sin MACal 9800 Pro-vinyl för bilfoliering, fönstergrafik och visuell kommunikation. Sex av färgerna är inspirerade av den holländska konstnären Piet Mondrians typiska palett.

De 16 nya matta och glansiga färgerna blir ett tillägg till de redan hundra olika högglansiga färgerna som redan existerar i Mactacs sortiment för vinylen MACal 9800 Pro. Skärvinylen är anpassad för långtidsanvändning på plana eller krökta ytor – både för inomhus- och utomhusbruk. Enligt tillverkaren är vinylens hållbarhet tio år för svartvitt, åtta år för färger och fem år för metallfärger. Materialet kan nyttjas till allt från bilfoliering och fönstergrafik till display- och signagepaneler och andra varumärkesapplikationer.

–MACal 9800 Pro är en av våra viktigaste premiumkvalitetsvinyler med ljusa, opaka och långvariga färger med pigment av hög kvalitet. Vidhäftningsförmågan undviker problem såsom sprickor, kantlyftning och krympning, säger företagets marknadschef Oliver Guenther är marknadschef för varumärket Mactac Europe

Företaget Mactac Europe förvärvades av Avery Dennison år 2016.

16 nya färger som lanseras av Mactac Europe.

 

 

 

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

Åtta45 köper grafiskt företag i Stockholm

Binder & Reklamtjänst blir en del av Åtta45 Print & Media. Solnaföretaget arbetar med efterbehandling. Verksamheten kommer under året flyttas över till Åtta45 i Järfälla.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon