Ny organisation i Horizon – Paul Jakobsons roll stärks

PUBLICERAD: 13 juni 2018
UPPDATERAD: 13 juni

Horizon tar sig an den digitala transformationens utmaningar inom tryckindustrin. Ökande krav på produkternas prestationsförmåga, på service och tillhandahållande av individuella kundlösningar står i fokus för företagets vidareutveckling.

Med hänsyn till den ihållande koncentrationsprocessen bland tryckindustrins leverantörer understryker Horizon sitt engagemang för en långsiktig företagspolitik. I den nuvarande företagsfilosofin bekräftar det japanska familjeföretaget sin självbild som tillverkare och deklarerar en hållbar affärsmodell för de kommande 50 åren som viktigaste företagsmål.

För att möta utmaningarna på den viktiga europeiska marknaden och stärka samarbetet inom Horizon-gruppen har ledningsgruppen i Horizon GmbH med säte i Quickborn i närheten av Hamburg omorganiserats.

Med verkan från den 9 maj 2018 utsågs Yoshihiro Oe (54) till ny VD för Horizon GmbH i Tyskland. Yoshihiro Oe har haft ledande poster på huvudkontoret i Japan i mer än 30 år och ansvarar samtidigt som General Manager of Global Business på Horizon International för de globala försäljnings- och marknadsaktiviteterna.

Timm Edelhoff (37) kommer som General Manager of Operations att stödja ledningen i styrningen av den dagliga verksamheten och i vidareutvecklingen av affärsprocesserna. Han är företagsekonom, har arbetat för Horizon sedan 2009 och övertar efter ledande funktioner inom logistik och organisation ansvaret för hela den dagliga operativa verksamheten.

För Horizons distributionsorganisation i Tyskland, Österrike och Ungern kommer Marisa Dütsch (39) att ansvara. Som bokbindarmästare har hon tio års erfarenhet som produktchef på Horizon och har nu utsetts till försäljningschef. I denna funktion leder hon direktförsäljningen och produktledningen.

Paul Jakobson (61), som har arbetat som Sales Manager Nordic sedan marknadsexpansionen till Nordeuropa, har även utsetts till Advisory Director på Horizon GmbH. Jakobson har arbetat med och för Horizon i 35 år, först som handelspartner i Skandinavien och senare som konsult för den europeiska verksamheten.

”För tillväxten och hållbarheten inom Horizon-gruppens verksamhet har den europeiska marknaden varit och fortsätter att vara av särskild betydelse”, säger Eijiro Hori, ägare och VD för Horizon Japan. ”För att ytterligare kunna utöka vår verksamhet vill vi i synnerhet stärka verksamheten i de tysktalande länderna och i Norden. Med den nyinrättade ledningsgruppen på Horizon GmbH fortsätter vi att erbjuda våra kunder en utmärkt och pålitlig service inom efterbehandling.”

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm