Eson Pac satsar på digitalt kartongtryck

Försäljningsdirektör Niklas Bengtsson på Eson Pac som nu växlar upp inom området kartongförpackningar.

Eson Pac satsar på en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister, säger företagets vd  Niklas Bengtsson.

Eson Pac i Veddige, Halland, som nischar sig mycket mot att producera läkemedelsförpackningar får ett tillskott i maskinparken. Företaget har valt att investera i en HP Indigo 30000 – en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format. Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac:

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac och berättar att de sedan många år har digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar.

– Vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress, en HP Indigo 30000, för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft i produktsegment kartongförpackningar.

Digitala offsetpressen HP Indigo 3000 är speciellt anpassad för tryck av kartongförpackningar.

Den nya tryckpressen är utrustad med sju färgverk som Eson Pac kommer använda för att trycka digitalt med CMYK-färgerna plus orange, violett och grönt. HP Indigos tryckpressar med sju färger  kommer också med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger (Pantone matching system, färgsystem för dekorfärger) direkt i pressen. En viktig faktor i Eson Pacs val av tryckpress var att det går att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister.

Den nya tryckpressen levereras av Visutech och kommer installeras hos Eson Pac efter sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: