Eson Pac satsar på digitalt kartongtryck

Försäljningsdirektör Niklas Bengtsson på Eson Pac som nu växlar upp inom området kartongförpackningar.

Eson Pac satsar på en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister, säger företagets vd  Niklas Bengtsson.

Eson Pac i Veddige, Halland, som nischar sig mycket mot att producera läkemedelsförpackningar får ett tillskott i maskinparken. Företaget har valt att investera i en HP Indigo 30000 – en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format. Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac:

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, säger Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac och berättar att de sedan många år har digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar.

– Vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress, en HP Indigo 30000, för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft i produktsegment kartongförpackningar.

Digitala offsetpressen HP Indigo 3000 är speciellt anpassad för tryck av kartongförpackningar.

Den nya tryckpressen är utrustad med sju färgverk som Eson Pac kommer använda för att trycka digitalt med CMYK-färgerna plus orange, violett och grönt. HP Indigos tryckpressar med sju färger  kommer också med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger (Pantone matching system, färgsystem för dekorfärger) direkt i pressen. En viktig faktor i Eson Pacs val av tryckpress var att det går att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister.

Den nya tryckpressen levereras av Visutech och kommer installeras hos Eson Pac efter sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: