Pantone lanserar färgserie för polyester

PUBLICERAD: 25 juni 2018
UPPDATERAD: 25 juni

Färgspecialisten Pantone LLC presenterar polyesterstandarder som är anpassade för sportkläder, skor, badkläder samt accessoarer till heminrednings- och modeindustrin.

De nya standarderna är ett tillägg till Pantones färgutbud Fashion, Home + Interiorsystem. Färgprodukterna kan enligt tillverkaren användas för färghantering i polyester, polyblandningar och andra syntetiska material. Enligt Pantone är deras standarder speciellt utvecklade för polyestermaterial avsedda för att fylla ett tomrum på marknaden. Designers som arbetar med syntetiska material står inför ökade utmaningar inom just färger till polyester på grund av att de har haft uppnå mer levande och mättade färger i dessa polyestermaterial jämfört med traditionella bomullsstandarder.

Det nya Pantone Polyester Swatch kit består av 203 nya färger, allt från tidlösa neutrala färger till exempelvis neon. Dessa kan inte reproduceras i bomull med samma grad av klarhet eller intensitet.

– I dagens kultur där färg spelar en viktig roll i vår visuella identitet ser vi en ökad längtan efter mer mättade färger som hjälper oss att sticka ut – färger utöver de som formulerats för naturliga fibrer; färger vars utseende visar större nyansintensitet, säger vice vd:n Laurie Pressman på Pantone Color Institute i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Syftet med att komplettera det befintliga ”Fashion, Home + Interiors” -systemet är att polyesterstandarden kommer att ge de som arbetar med färghantering i mode och inredning en samling som ger exakta och tydliga färger.

– Vårt nya polyesterutbud adresserar den efterfrågan som finns på en djupare färgnivå, vilket resulterar i en omfattande kombination av färger som är relevanta inom hela designindustrin, inklusive alla mode- och livsstilsdrivna marknader samt heminredning.

Pantone kommer med följande nyheter:

Polyester Swatch Set: En exklusiv och praktisk låda som innehåller 203 färger i nya 5 x 5 centimeter (2 × 2 ”) stora färgprover för färgval och palettutveckling.
Polyester Swatch Cards: 10 x 10 centimeter individuella färgprover (4 × 4 ”) som kan skäras i fyra lika stora prover.

 

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper