Pantone lanserar färgserie för polyester

Färgspecialisten Pantone LLC presenterar polyesterstandarder som är anpassade för sportkläder, skor, badkläder samt accessoarer till heminrednings- och modeindustrin.

De nya standarderna är ett tillägg till Pantones färgutbud Fashion, Home + Interiorsystem. Färgprodukterna kan enligt tillverkaren användas för färghantering i polyester, polyblandningar och andra syntetiska material. Enligt Pantone är deras standarder speciellt utvecklade för polyestermaterial avsedda för att fylla ett tomrum på marknaden. Designers som arbetar med syntetiska material står inför ökade utmaningar inom just färger till polyester på grund av att de har haft uppnå mer levande och mättade färger i dessa polyestermaterial jämfört med traditionella bomullsstandarder.

Det nya Pantone Polyester Swatch kit består av 203 nya färger, allt från tidlösa neutrala färger till exempelvis neon. Dessa kan inte reproduceras i bomull med samma grad av klarhet eller intensitet.

– I dagens kultur där färg spelar en viktig roll i vår visuella identitet ser vi en ökad längtan efter mer mättade färger som hjälper oss att sticka ut – färger utöver de som formulerats för naturliga fibrer; färger vars utseende visar större nyansintensitet, säger vice vd:n Laurie Pressman på Pantone Color Institute i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Syftet med att komplettera det befintliga “Fashion, Home + Interiors” -systemet är att polyesterstandarden kommer att ge de som arbetar med färghantering i mode och inredning en samling som ger exakta och tydliga färger.

– Vårt nya polyesterutbud adresserar den efterfrågan som finns på en djupare färgnivå, vilket resulterar i en omfattande kombination av färger som är relevanta inom hela designindustrin, inklusive alla mode- och livsstilsdrivna marknader samt heminredning.

Pantone kommer med följande nyheter:

Polyester Swatch Set: En exklusiv och praktisk låda som innehåller 203 färger i nya 5 x 5 centimeter (2 × 2 “) stora färgprover för färgval och palettutveckling.
Polyester Swatch Cards: 10 x 10 centimeter individuella färgprover (4 × 4 “) som kan skäras i fyra lika stora prover.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: