Nya programvaror ska minska produktionskostnader

PUBLICERAD: 2 juli 2018
UPPDATERAD: 2 juli
En jämförelse med och utan programvaran Inktune.

Agfa Graphics lanserar programvarorna InkTune och PressTune. Intelligenta verktyg som är en del av Agfa Graphics utbud inom ECO³ för att få full kontroll över hela utskriftsprocessen – från bläckförbrukning till överensstämmelser med ISO, G7 och kundspecifika standarder, samtidigt som produktionskostnaderna reduceras.

Agfa Graphics fortsätter sin resa inom ekologi, ekonomi och ökad användarvänlighet för att göra prepress och utskriftsprocesser smidigare, renare och mer kostnadseffektiva. Företagets ECO³-program, ger mervärde till skrivare, skriver Agfa Graphics i ett pressmeddelande. Två nya programvaror, Inktune och Presstune, sätter detta i fokus. Datainformation i realtid om utskriftskvaliteten driver funktionerna, oavsett varumärket på tryckpressen eller vilken tryckteknik som används.

InkTune bygger på GCR-teknik (GCR) där gråtonerna i CMY ersätts helt eller delvis med lika mängd svart för att minska den totala färgmängden. Programvarulösningen jobbar intuitivt och är helt integrerad i prepress-arbetsflöden. Inktune använder sig av Agfas redan befintliga teknik såsom Dynamic Ink Limit Control och Dynamic Device Link Generation för att maximera bläckreduktionen med upp till 30 procent samtidigt som färgens utseende bibehålls. Agfa framhåller att det inte bara är bläckreduceringen som ger en kostnadsbesparing. Den totala produktionseffektiviteten ökar också, eftersom torkningstiden blir kortare. Kvalitetsnivån ökar också i och med att färgavvikelser blir mindre synliga.
– InkTune eliminerar valet mellan en minskning av bläck, tid och torkningspulver å ena sidan och högkvalitativa utskrifter å andra sidan, hävdar Erik Peeters, Global Marketing Manager Software Solutions på Agfa Graphics.

– Kunderna kan uppnå alla dessa fördelar med hjälp av programvarans inbyggda och intelligenta justering av bläckförbrukningen. InkTune gör det möjligt att förkorta ställtiderna i tryckpressen, samt att reducera kostnaderna för alla utskriftsrelaterade resurser och uppnå den lägsta totala ägandekostnad på marknaden. Det är lätt att installera och kräver ingen extra investering i träning eller hårdvara.

Skärmdump från Agfa Graphics programvara Presstune.

Det andra programmet, Presstune, är ett produktionsverktyg som ger full insyn i utskriftsprocessen oavsett vilken tryckteknik som används. Med hjälp av olika analysfunktioner och inhämtande av färgdata är det möjligt att bland annat tidigt identifiera problem samt optimera underhållsplaneringen av maskinerna.

– Sammantaget så ger Inktune och Presstune betydande kostnadsbesparingar genom att minska bläckanvändningen, öka kvaliteten och accelerera arbetsflöden i produktionen.

Läs vidare

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm