Förändringsarbete sliter på siffrorna

PUBLICERAD: 3 juli 2018
UPPDATERAD: 3 juli

Eskils Tryckeri påbörjade en ansenlig omläggning 2015 som fortfarande syns i utgången av företagets bokslut för 2016/2017.

Bland annat har ett vd-byte skett hos Boråsföretaget. Jan Evertsson har tagit vid,  och kommer dela sitt vd-skap mellan koncernbolaget ACG Accent AB och Eskils. Under räkenskapsåret har företaget investerat i ytterligare en digitaltryckpress av märket HP Indigo. Man har också implementerat ett nytt affärssystem för att kunna addera nya digitala flöden i verksamheten. Vidare har man startat upp ett nytt försäljningskontor i Stockholm.

I årsredovisningen för 2016/2017 omsatte företaget 88,8 miljoner kronor, en minskning med rätt och slätt två miljoner jämfört med föregående period. Rörelseresultatet störtdök till drygt -4 miljoner jämfört förra bokslutets 2,1 miljoner. Årets resultat landar på drygt  170 000 kronor.

Fokus under 2018 ligger på att allt mer intensifiera digitaliseringsarbetet för att skapa automatiserade flöden i verksamheten.

Läs vidare

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

En matchning med nya marknader i sikte

1 oktober gick NI Solutions ut med att de förvärvat Uniprint, en leverantör av bland annat mindre etikett- och specialskrivare. När det var dags för utställningen på Scanpack var det, förutom produkterna, också ett av de stora samtalsämnena. 
IMG_5567

Snabb limplotter sparar tid

Tiden då olika material limmas ihop för hand är förbi, enligt Convertec som demonstrerar en XY-limplotter från Felix Gluer på Scanpack.
Felix-Gluer

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1