Addbrand växlar upp kapaciteten

PUBLICERAD: 6 juli 2018
UPPDATERAD: 6 juli
Patrik Sjölin gläds åt Addbrands affärsområde inom expo och storformat som har ökat med 20 procent i år.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand, som fördubblar kapaciteten inom roll ups och vepor med en ny latexskrivare.

Addbrand i Bankeryd väljer att investera i en HP Latex 3200. Företaget blir först i Skandinavien med att installera rullmaskinen som kommer  komplettera en äldre HP Latex-modell i maskinparken. HP Latex-tekniken skriver ut med vattenbaserade bläck på olika val av material och applikationer. Kapaciteten inom roll ups och vepor ökar till det dubbla med den nya investeringen.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat och den här maskinen är ett led i den utvecklingen. Vi har tittat på olika maskiner och vår uppfattning är att det här är den snabbaste och effektivaste på marknaden. Samtidigt, något som är otroligt viktigt för oss, är att det är en miljövänlig maskin, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand.

Patrik Sjölin säger att Addbrand, som nyligen bytte namn från Kuverttteamet, har jobbat under flera år med att bredda olika delar av verksamheten. Expo- och storformatsproduktionen, med enklare beachflaggor, vepor och rollups, är ett affärsområde där företaget ser en ökning med drygt 20 procent hittills i år.

– Vi omsätter knappt 25 miljoner kronor inom expo och storformat. Vi säljer bara till återförsäljare och vi ser ökade flöden, säger han och tillägger att företagets kampanj Print by Sweden har varit lyckad och lett till ökade volymer med bland annat beachflaggor. Han säger vidare att många kunder förvånats när de fått höra att Addbrands produktion sker i Bankeryd och inte utomlands. Något som kan skapa ringar på vattnet och som ligger väl i tiden – en säkerställd produktion i Sverige med CSR-arbete och ISO-certifiering för både kvalitet och miljö.

– Vi märker på våra återförsäljare att de uppskattar detta, vilket gör att våra återförsäljare till och med kan ta någon extra peng mer betalt, säger Patrik Sjölin.

Det var under förra året som Kuvertteamet förvärvade pappersgrossisten Turnex. I maj i år samlades alla enheter under ett namn i ett nytt bolag – Addbrand. Företaget har omkring 100 anställda och verksamheterna finns i Bankeryd, Stockholm och Göteborg.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm