Addbrand växlar upp kapaciteten

PUBLICERAD: 6 juli 2018
UPPDATERAD: 6 juli
Patrik Sjölin gläds åt Addbrands affärsområde inom expo och storformat som har ökat med 20 procent i år.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand, som fördubblar kapaciteten inom roll ups och vepor med en ny latexskrivare.

Addbrand i Bankeryd väljer att investera i en HP Latex 3200. Företaget blir först i Skandinavien med att installera rullmaskinen som kommer  komplettera en äldre HP Latex-modell i maskinparken. HP Latex-tekniken skriver ut med vattenbaserade bläck på olika val av material och applikationer. Kapaciteten inom roll ups och vepor ökar till det dubbla med den nya investeringen.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat och den här maskinen är ett led i den utvecklingen. Vi har tittat på olika maskiner och vår uppfattning är att det här är den snabbaste och effektivaste på marknaden. Samtidigt, något som är otroligt viktigt för oss, är att det är en miljövänlig maskin, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand.

Patrik Sjölin säger att Addbrand, som nyligen bytte namn från Kuverttteamet, har jobbat under flera år med att bredda olika delar av verksamheten. Expo- och storformatsproduktionen, med enklare beachflaggor, vepor och rollups, är ett affärsområde där företaget ser en ökning med drygt 20 procent hittills i år.

– Vi omsätter knappt 25 miljoner kronor inom expo och storformat. Vi säljer bara till återförsäljare och vi ser ökade flöden, säger han och tillägger att företagets kampanj Print by Sweden har varit lyckad och lett till ökade volymer med bland annat beachflaggor. Han säger vidare att många kunder förvånats när de fått höra att Addbrands produktion sker i Bankeryd och inte utomlands. Något som kan skapa ringar på vattnet och som ligger väl i tiden – en säkerställd produktion i Sverige med CSR-arbete och ISO-certifiering för både kvalitet och miljö.

– Vi märker på våra återförsäljare att de uppskattar detta, vilket gör att våra återförsäljare till och med kan ta någon extra peng mer betalt, säger Patrik Sjölin.

Det var under förra året som Kuvertteamet förvärvade pappersgrossisten Turnex. I maj i år samlades alla enheter under ett namn i ett nytt bolag – Addbrand. Företaget har omkring 100 anställda och verksamheterna finns i Bankeryd, Stockholm och Göteborg.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper