Addbrand växlar upp kapaciteten

Patrik Sjölin gläds åt Addbrands affärsområde inom expo och storformat som har ökat med 20 procent i år.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand, som fördubblar kapaciteten inom roll ups och vepor med en ny latexskrivare.

Addbrand i Bankeryd väljer att investera i en HP Latex 3200. Företaget blir först i Skandinavien med att installera rullmaskinen som kommer  komplettera en äldre HP Latex-modell i maskinparken. HP Latex-tekniken skriver ut med vattenbaserade bläck på olika val av material och applikationer. Kapaciteten inom roll ups och vepor ökar till det dubbla med den nya investeringen.

– Vi växer kraftigt inom expo och storformat och den här maskinen är ett led i den utvecklingen. Vi har tittat på olika maskiner och vår uppfattning är att det här är den snabbaste och effektivaste på marknaden. Samtidigt, något som är otroligt viktigt för oss, är att det är en miljövänlig maskin, säger Patrik Sjölin, vd för Addbrand.

Patrik Sjölin säger att Addbrand, som nyligen bytte namn från Kuverttteamet, har jobbat under flera år med att bredda olika delar av verksamheten. Expo- och storformatsproduktionen, med enklare beachflaggor, vepor och rollups, är ett affärsområde där företaget ser en ökning med drygt 20 procent hittills i år.

– Vi omsätter knappt 25 miljoner kronor inom expo och storformat. Vi säljer bara till återförsäljare och vi ser ökade flöden, säger han och tillägger att företagets kampanj Print by Sweden har varit lyckad och lett till ökade volymer med bland annat beachflaggor. Han säger vidare att många kunder förvånats när de fått höra att Addbrands produktion sker i Bankeryd och inte utomlands. Något som kan skapa ringar på vattnet och som ligger väl i tiden – en säkerställd produktion i Sverige med CSR-arbete och ISO-certifiering för både kvalitet och miljö.

– Vi märker på våra återförsäljare att de uppskattar detta, vilket gör att våra återförsäljare till och med kan ta någon extra peng mer betalt, säger Patrik Sjölin.

Det var under förra året som Kuvertteamet förvärvade pappersgrossisten Turnex. I maj i år samlades alla enheter under ett namn i ett nytt bolag – Addbrand. Företaget har omkring 100 anställda och verksamheterna finns i Bankeryd, Stockholm och Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: