Lämnar Efi med flaggan i topp

I samband med att Efi meddelade en rekordomsättning på motsvarande nära 5 miljarder svenska kronor för första halvåret, så meddelade vd Guy Gecht också att han kommer att lämna vd-skapet efter 19 år på posten.

När Guy Gecht blev vd var man bara tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av mjukvaror och är en av de ledande inom industriell inkjet. Speciellt Nozomi, som trycker riktigt stora volymer wellpapp, håller på att bli en mycket stor och unik succé när förpackningsföretagen alltmer går över till digitaltryck.

Själv minns jag presskonferenserna, där Guy Gecht ofta hittade på något extra för att skapa uppmärksamhet. Som på bilden ovan, där han plötsligt hamnade i Star Wars.

Guy Gecht kommer att stanna kvar tills hans ersättare hittats och kommer sedan att stödja den personen i det fortsatta arbetet. Sökprocessen pågår både internt och externt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Bestruket papper ökar tilltron

Kraftigare och finare bestruket papper ökar både läsbarhet, kvalitetskänsla och förmåga att återge resultatet. Det har framkommit i en amerikansk studie.   Neurologen doktor David Eagleman på Baylor College of Medicine’s laboratorium för perception har genomfört en studie där försökspersonerna fick läsa en broschyr för ett fiktivt företag.

Publicerat av: