Lämnar Efi med flaggan i topp

I samband med att Efi meddelade en rekordomsättning på motsvarande nära 5 miljarder svenska kronor för första halvåret, så meddelade vd Guy Gecht också att han kommer att lämna vd-skapet efter 19 år på posten.

När Guy Gecht blev vd var man bara tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av mjukvaror och är en av de ledande inom industriell inkjet. Speciellt Nozomi, som trycker riktigt stora volymer wellpapp, håller på att bli en mycket stor och unik succé när förpackningsföretagen alltmer går över till digitaltryck.

Själv minns jag presskonferenserna, där Guy Gecht ofta hittade på något extra för att skapa uppmärksamhet. Som på bilden ovan, där han plötsligt hamnade i Star Wars.

Guy Gecht kommer att stanna kvar tills hans ersättare hittats och kommer sedan att stödja den personen i det fortsatta arbetet. Sökprocessen pågår både internt och externt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: