Lämnar Efi med flaggan i topp

I samband med att Efi meddelade en rekordomsättning på motsvarande nära 5 miljarder svenska kronor för första halvåret, så meddelade vd Guy Gecht också att han kommer att lämna vd-skapet efter 19 år på posten.

När Guy Gecht blev vd var man bara tillverkare av rippar för skrivare och man sålde bara till skrivartillverkarna. Nu har man ett helt batteri av mjukvaror och är en av de ledande inom industriell inkjet. Speciellt Nozomi, som trycker riktigt stora volymer wellpapp, håller på att bli en mycket stor och unik succé när förpackningsföretagen alltmer går över till digitaltryck.

Själv minns jag presskonferenserna, där Guy Gecht ofta hittade på något extra för att skapa uppmärksamhet. Som på bilden ovan, där han plötsligt hamnade i Star Wars.

Guy Gecht kommer att stanna kvar tills hans ersättare hittats och kommer sedan att stödja den personen i det fortsatta arbetet. Sökprocessen pågår både internt och externt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: