Bläcket som tål 1000 graders värme

PUBLICERAD: 7 augusti 2018
UPPDATERAD: 7 augusti
Bläcket är anpassat för Leibingers skrivare JET3up PI.

Visserligen har det varit en väldigt varm sommar, men behöver vi verkligen bläck som tål 1 000 grader? Ja, menar den tyska tillverkaren Leibinger.

Röd het flytande lava vid ett vulkanutbrott har en temperatur på mellan 700 och 1 200 grader när den kastas eller flyter upp ur jordens inre. Endast ett fåtal bläcktyper klarar sådana extrema temperaturer. Det är med detta åtanke som märkningsföretaget Paul Leibinger lanserar ett pigmentbaserat bläck på marknaden, som trots att det upphettas till så mycket som 1 000 grader Celsius ändå levererar ett klart typsnitt.

Bläcket är framtaget för Leibingers egen skrivare JET3up PI. Denna CIJ-skrivare markerar produkterna utan att beröra dem. Skrivaren används för att märka produkter med till exempel serienummer, produktnummer och annan information. Maskinen kan skriva ut på såväl keramik, metall som glas. Glödlampor och halogenlampor är exempel på produkter som kan bli väldigt varma, samtidigt som det är viktigt att de har tryckt information på sig.

 

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm