Bläcket som tål 1000 graders värme

Bläcket är anpassat för Leibingers skrivare JET3up PI.

Visserligen har det varit en väldigt varm sommar, men behöver vi verkligen bläck som tål 1 000 grader? Ja, menar den tyska tillverkaren Leibinger.

Röd het flytande lava vid ett vulkanutbrott har en temperatur på mellan 700 och 1 200 grader när den kastas eller flyter upp ur jordens inre. Endast ett fåtal bläcktyper klarar sådana extrema temperaturer. Det är med detta åtanke som märkningsföretaget Paul Leibinger lanserar ett pigmentbaserat bläck på marknaden, som trots att det upphettas till så mycket som 1 000 grader Celsius ändå levererar ett klart typsnitt.

Bläcket är framtaget för Leibingers egen skrivare JET3up PI. Denna CIJ-skrivare markerar produkterna utan att beröra dem. Skrivaren används för att märka produkter med till exempel serienummer, produktnummer och annan information. Maskinen kan skriva ut på såväl keramik, metall som glas. Glödlampor och halogenlampor är exempel på produkter som kan bli väldigt varma, samtidigt som det är viktigt att de har tryckt information på sig.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: