Bläcket som tål 1000 graders värme

Bläcket är anpassat för Leibingers skrivare JET3up PI.

Visserligen har det varit en väldigt varm sommar, men behöver vi verkligen bläck som tål 1 000 grader? Ja, menar den tyska tillverkaren Leibinger.

Röd het flytande lava vid ett vulkanutbrott har en temperatur på mellan 700 och 1 200 grader när den kastas eller flyter upp ur jordens inre. Endast ett fåtal bläcktyper klarar sådana extrema temperaturer. Det är med detta åtanke som märkningsföretaget Paul Leibinger lanserar ett pigmentbaserat bläck på marknaden, som trots att det upphettas till så mycket som 1 000 grader Celsius ändå levererar ett klart typsnitt.

Bläcket är framtaget för Leibingers egen skrivare JET3up PI. Denna CIJ-skrivare markerar produkterna utan att beröra dem. Skrivaren används för att märka produkter med till exempel serienummer, produktnummer och annan information. Maskinen kan skriva ut på såväl keramik, metall som glas. Glödlampor och halogenlampor är exempel på produkter som kan bli väldigt varma, samtidigt som det är viktigt att de har tryckt information på sig.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan förlagsbranschen bli lönsam

400 internationella förläggare, boktryckare, bokdistributörer och branschinfluencers samlades för att diskutera ämnet intelligent tillväxt. I Canons kundupplevelsecenter lyftes bland annat vikten av datauppgifter fram, och hur bokförläggare kan införa en affärsmodell för print on-demand med digitala utskriftslösningar.

Publicerat av: 

Roland löser banspänning för textil

En åttafärgsskrivare för textil. Och med möjlighet både för direktsublimering och tryck på transferpapper. Lägg till det en prislapp runt 200 000 kronor och vi kan förmoda att det är en 160 centimeter bred storsäljare som Roland DG åstadkommit med sin nya textilskrivare Texart RT-640.

Publicerat av: