Milstolpe för Epsons skrivare – snart lanseras nya modeller

PUBLICERAD: 10 augusti 2018
UPPDATERAD: 10 augusti
Epsons bläckstråleskrivare med påfyllningsbara bläcktankar.

Den globala försäljningen av Epsons högkapacitetsskrivare med påfyllningsbara bläcktankar har passerat 30 miljoner sålda enheter.

Epson lanserade sina skrivare i Indonesien i oktober 2010, och i slutet av räkenskapsåret 2017 som avslutades i mars 2018, hade skrivarna introducerats i närmare 150 länder och regioner.

Ambitionen för företaget är att fortsätta på den inslagna vägen med sin så kallade Eco-tankserie och målet är att högkapacitetsskrivare med bläcktankar ska bli den dominerande lösningen på marknaden. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de kommer fortsätta att uppmuntra företag att byta från laserskrivare till högkapacitets bläckstråleskrivare på både etablerade marknader och tillväxtmarknader. Dessutom är nya och ännu mer användarvänliga modeller på gång som sägs ha betydande miljö- och kostnadsfördelar.

Epson räknar med att sälja 9,5 miljoner skrivare med påfyllningsbara bläckbehållare under verksamhetsåret 2018. Det är en ökning med 20 procent jämfört med föregående år och beräknas utgöra 55 procent av Epsons totala försäljning av bläckstråleskrivare.

 

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2