Nyrekryterar inom visuell kommunikation

Beckmans designhögskola får en ny lektor vid programmet Visuell kommunikation – den internationellt verksamma formgivaren João Doria. Foto: Elen Sonja Klouman och Kajsa Bruskeland

Beckmans designhögskola stuvar om med nyrekryteringar på programmet Visuell kommunikation.

Internationellt verksamma grafiska formgivaren João Doria blir ny lektor vid programmet Visuell kommunikation på Beckmans designhögskola. Han har en masterexamen i grafisk design från Yale University School of Art och har undervisat på ett flertal design- och konstskolor samt deltagit i utställningar i länder som Brasilien, Frankrike, Tyskland, Norge och USA. Ett fantastiskt tillskott för Beckmans och programmet Visuell kommunikation, säger Samira Bouabana, programansvarig för Visuell kommunikation i ett pressmeddelande.

–João har ett kritiskt och positivt perspektiv på ämnesområdet och dess möjligheter att utvecklas. Hans kunskap om internationell visuell kommunikation är stor och kommer att bidra till programmets ambition att vidga studenternas perspektiv på samtida uttryck

Jonas Johansson har rekryterats till tjänsten som adjunkt på programmet Visuell kommunikation. Foto: Isak de Jong

Jonas Johansson har rekryterats till tjänsten som adjunkt på programmet. Han är enligt Beckmans en designer med djup kunskap om samtidens tekniska möjligheter inom visuell kommunikation. Jonas Johanssons fokus blir just att undervisa och handleda inom design med teknik som utgångspunkt — från digital anpassning av form och produktutveckling till interaktiva installationer.  Jonas Johansson är utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola samt Hyper Island och har arbetat som designer och utvecklare i Tokyo, Montreal, London och Stockholm.

–Med Jonas Johansson som adjunkt på Visuell kommunikation har programmet höjt skolans tekniska kompetens. Jonas stora entusiasm för och kunskap om tekniska möjligheter inom visuell kommunikation är en enorm tillgång för våra studenter och deras möjligheter att utveckla samtidens uttryckssätt inom vårt ämnesområde, säger Samira Bouabana.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: