Nyrekryterar inom visuell kommunikation

Beckmans designhögskola får en ny lektor vid programmet Visuell kommunikation – den internationellt verksamma formgivaren João Doria. Foto: Elen Sonja Klouman och Kajsa Bruskeland

Beckmans designhögskola stuvar om med nyrekryteringar på programmet Visuell kommunikation.

Internationellt verksamma grafiska formgivaren João Doria blir ny lektor vid programmet Visuell kommunikation på Beckmans designhögskola. Han har en masterexamen i grafisk design från Yale University School of Art och har undervisat på ett flertal design- och konstskolor samt deltagit i utställningar i länder som Brasilien, Frankrike, Tyskland, Norge och USA. Ett fantastiskt tillskott för Beckmans och programmet Visuell kommunikation, säger Samira Bouabana, programansvarig för Visuell kommunikation i ett pressmeddelande.

–João har ett kritiskt och positivt perspektiv på ämnesområdet och dess möjligheter att utvecklas. Hans kunskap om internationell visuell kommunikation är stor och kommer att bidra till programmets ambition att vidga studenternas perspektiv på samtida uttryck

Jonas Johansson har rekryterats till tjänsten som adjunkt på programmet Visuell kommunikation. Foto: Isak de Jong

Jonas Johansson har rekryterats till tjänsten som adjunkt på programmet. Han är enligt Beckmans en designer med djup kunskap om samtidens tekniska möjligheter inom visuell kommunikation. Jonas Johanssons fokus blir just att undervisa och handleda inom design med teknik som utgångspunkt — från digital anpassning av form och produktutveckling till interaktiva installationer.  Jonas Johansson är utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola samt Hyper Island och har arbetat som designer och utvecklare i Tokyo, Montreal, London och Stockholm.

–Med Jonas Johansson som adjunkt på Visuell kommunikation har programmet höjt skolans tekniska kompetens. Jonas stora entusiasm för och kunskap om tekniska möjligheter inom visuell kommunikation är en enorm tillgång för våra studenter och deras möjligheter att utveckla samtidens uttryckssätt inom vårt ämnesområde, säger Samira Bouabana.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: