Trådlösa storformatare från Epson

PUBLICERAD: 20 augusti 2018
UPPDATERAD: 20 augusti
Den större av de två nya skrivarna, SureColor T5100, är anpassad för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer.

Epson lanserar trådlösa storformatskrivare i T-serien – SureColor T3100 och T5100. De ger snabbhet, precision och tillförlitlighet i en elegant och kompakt design, konstruerade för ingenjörs- och arkitektmiljöer, enligt tillverkaren.

Epson meddelar att de utökar sin storformatsserie med två nya användarvänliga och snabba storformatsskrivare. Det rör sig om bordsprintern SureColor T3100 (24 tums printbredd) och den fristående SureColor T5100 (36 tums printbredd). De trådlösa skrivarna har en ny, ren och kompakt design och samma pålitliga utskriftsutförande som är standard i Epsons tekniska lösningar. Med de två nya skrivarna expanderar tillverkaren sitt produktsortiment av små och medelstora CAD-skrivare.

I ett pressmeddelande framgår att maskinerna främst är anpassade för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer. SureColor T3100 och T5100 kan användas inom områden som inkluderar arkitektur, teknik, CAD, GIS, utbildning och näringsliv – såväl hemma som på mindre kontor. Skrivaren har en funktion som gör det möjligt att automatiskt växla mellan rullpapper i stora format och pappersstorlekarna A4 / A3  utan att användaren behöver röra skrivaren. Detta är idealiskt för småföretag som behöver en mångsidig maskin inom ett begränsat arbetsområde, skriver Epson.

Bordsmodellen SureColor T3100 har 24 tums utskriftsbredd.

– SureColor T3100 och T5100 är utformade specifikt för innovatörer – ingenjörer, designers och arkitekter – som  letar efter en kompakt printer som passar in på arbetsplatsen, säger Marco van Niekerk, senior produktchef i Europa inom Epsons affärsområde med professionella skrivare.

– De nya skrivarna är baserade på Epsons senaste teknik för att leverera förstklassiga utskrifter, och de låter användarna producera exakta och livliga utskrifter trådlöst från surfplattor eller smarta telefoner, nästan från var som helst.

De nya skrivarna använder sig PrecisionCore MicroTFP – Epsons skrivhuvudsteknik samt teknik avseende validering och automatisk justering av munstyckenas position. Enligt Epson bidrar det till höga utskriftshastigheter och ger korrekta utskrifter i A0 / E-storleken på 31 sekunder. Nästa generations pigmentfärg med hög kapacitet, UltraChrome XD2, ger slitstarka utskrifter med fina färger och skarpa linjer på nästan alla typer av papper, enligt leverantören.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1