Trådlösa storformatare från Epson

Den större av de två nya skrivarna, SureColor T5100, är anpassad för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer.

Epson lanserar trådlösa storformatskrivare i T-serien – SureColor T3100 och T5100. De ger snabbhet, precision och tillförlitlighet i en elegant och kompakt design, konstruerade för ingenjörs- och arkitektmiljöer, enligt tillverkaren.

Epson meddelar att de utökar sin storformatsserie med två nya användarvänliga och snabba storformatsskrivare. Det rör sig om bordsprintern SureColor T3100 (24 tums printbredd) och den fristående SureColor T5100 (36 tums printbredd). De trådlösa skrivarna har en ny, ren och kompakt design och samma pålitliga utskriftsutförande som är standard i Epsons tekniska lösningar. Med de två nya skrivarna expanderar tillverkaren sitt produktsortiment av små och medelstora CAD-skrivare.

I ett pressmeddelande framgår att maskinerna främst är anpassade för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer. SureColor T3100 och T5100 kan användas inom områden som inkluderar arkitektur, teknik, CAD, GIS, utbildning och näringsliv – såväl hemma som på mindre kontor. Skrivaren har en funktion som gör det möjligt att automatiskt växla mellan rullpapper i stora format och pappersstorlekarna A4 / A3  utan att användaren behöver röra skrivaren. Detta är idealiskt för småföretag som behöver en mångsidig maskin inom ett begränsat arbetsområde, skriver Epson.

Bordsmodellen SureColor T3100 har 24 tums utskriftsbredd.

– SureColor T3100 och T5100 är utformade specifikt för innovatörer – ingenjörer, designers och arkitekter – som  letar efter en kompakt printer som passar in på arbetsplatsen, säger Marco van Niekerk, senior produktchef i Europa inom Epsons affärsområde med professionella skrivare.

– De nya skrivarna är baserade på Epsons senaste teknik för att leverera förstklassiga utskrifter, och de låter användarna producera exakta och livliga utskrifter trådlöst från surfplattor eller smarta telefoner, nästan från var som helst.

De nya skrivarna använder sig PrecisionCore MicroTFP – Epsons skrivhuvudsteknik samt teknik avseende validering och automatisk justering av munstyckenas position. Enligt Epson bidrar det till höga utskriftshastigheter och ger korrekta utskrifter i A0 / E-storleken på 31 sekunder. Nästa generations pigmentfärg med hög kapacitet, UltraChrome XD2, ger slitstarka utskrifter med fina färger och skarpa linjer på nästan alla typer av papper, enligt leverantören.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: