Trådlösa storformatare från Epson

PUBLICERAD: 20 augusti 2018
UPPDATERAD: 20 augusti
Den större av de två nya skrivarna, SureColor T5100, är anpassad för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer.

Epson lanserar trådlösa storformatskrivare i T-serien – SureColor T3100 och T5100. De ger snabbhet, precision och tillförlitlighet i en elegant och kompakt design, konstruerade för ingenjörs- och arkitektmiljöer, enligt tillverkaren.

Epson meddelar att de utökar sin storformatsserie med två nya användarvänliga och snabba storformatsskrivare. Det rör sig om bordsprintern SureColor T3100 (24 tums printbredd) och den fristående SureColor T5100 (36 tums printbredd). De trådlösa skrivarna har en ny, ren och kompakt design och samma pålitliga utskriftsutförande som är standard i Epsons tekniska lösningar. Med de två nya skrivarna expanderar tillverkaren sitt produktsortiment av små och medelstora CAD-skrivare.

I ett pressmeddelande framgår att maskinerna främst är anpassade för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer. SureColor T3100 och T5100 kan användas inom områden som inkluderar arkitektur, teknik, CAD, GIS, utbildning och näringsliv – såväl hemma som på mindre kontor. Skrivaren har en funktion som gör det möjligt att automatiskt växla mellan rullpapper i stora format och pappersstorlekarna A4 / A3  utan att användaren behöver röra skrivaren. Detta är idealiskt för småföretag som behöver en mångsidig maskin inom ett begränsat arbetsområde, skriver Epson.

Bordsmodellen SureColor T3100 har 24 tums utskriftsbredd.

– SureColor T3100 och T5100 är utformade specifikt för innovatörer – ingenjörer, designers och arkitekter – som  letar efter en kompakt printer som passar in på arbetsplatsen, säger Marco van Niekerk, senior produktchef i Europa inom Epsons affärsområde med professionella skrivare.

– De nya skrivarna är baserade på Epsons senaste teknik för att leverera förstklassiga utskrifter, och de låter användarna producera exakta och livliga utskrifter trådlöst från surfplattor eller smarta telefoner, nästan från var som helst.

De nya skrivarna använder sig PrecisionCore MicroTFP – Epsons skrivhuvudsteknik samt teknik avseende validering och automatisk justering av munstyckenas position. Enligt Epson bidrar det till höga utskriftshastigheter och ger korrekta utskrifter i A0 / E-storleken på 31 sekunder. Nästa generations pigmentfärg med hög kapacitet, UltraChrome XD2, ger slitstarka utskrifter med fina färger och skarpa linjer på nästan alla typer av papper, enligt leverantören.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm