Trådlösa storformatare från Epson

Den större av de två nya skrivarna, SureColor T5100, är anpassad för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer.

Epson lanserar trådlösa storformatskrivare i T-serien – SureColor T3100 och T5100. De ger snabbhet, precision och tillförlitlighet i en elegant och kompakt design, konstruerade för ingenjörs- och arkitektmiljöer, enligt tillverkaren.

Epson meddelar att de utökar sin storformatsserie med två nya användarvänliga och snabba storformatsskrivare. Det rör sig om bordsprintern SureColor T3100 (24 tums printbredd) och den fristående SureColor T5100 (36 tums printbredd). De trådlösa skrivarna har en ny, ren och kompakt design och samma pålitliga utskriftsutförande som är standard i Epsons tekniska lösningar. Med de två nya skrivarna expanderar tillverkaren sitt produktsortiment av små och medelstora CAD-skrivare.

I ett pressmeddelande framgår att maskinerna främst är anpassade för att skriva ut planritningar, ritningar, skyltar och affischer. SureColor T3100 och T5100 kan användas inom områden som inkluderar arkitektur, teknik, CAD, GIS, utbildning och näringsliv – såväl hemma som på mindre kontor. Skrivaren har en funktion som gör det möjligt att automatiskt växla mellan rullpapper i stora format och pappersstorlekarna A4 / A3  utan att användaren behöver röra skrivaren. Detta är idealiskt för småföretag som behöver en mångsidig maskin inom ett begränsat arbetsområde, skriver Epson.

Bordsmodellen SureColor T3100 har 24 tums utskriftsbredd.

– SureColor T3100 och T5100 är utformade specifikt för innovatörer – ingenjörer, designers och arkitekter – som  letar efter en kompakt printer som passar in på arbetsplatsen, säger Marco van Niekerk, senior produktchef i Europa inom Epsons affärsområde med professionella skrivare.

– De nya skrivarna är baserade på Epsons senaste teknik för att leverera förstklassiga utskrifter, och de låter användarna producera exakta och livliga utskrifter trådlöst från surfplattor eller smarta telefoner, nästan från var som helst.

De nya skrivarna använder sig PrecisionCore MicroTFP – Epsons skrivhuvudsteknik samt teknik avseende validering och automatisk justering av munstyckenas position. Enligt Epson bidrar det till höga utskriftshastigheter och ger korrekta utskrifter i A0 / E-storleken på 31 sekunder. Nästa generations pigmentfärg med hög kapacitet, UltraChrome XD2, ger slitstarka utskrifter med fina färger och skarpa linjer på nästan alla typer av papper, enligt leverantören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: