Arkitektkopia nominerade till Publishingpriset

PUBLICERAD: 24 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 augusti

Tryckerikedjan Arkitektkopia har chans att kamma hem en av kategorierna i Publishingpriset 2018 för sin webbplats som ska inspirera och öka förståelsen kring möjligheterna med tryckt kommunikation.

Arkitektkopia byggde om sin webbplats i våras i samarbete med webbyrån Awave. Resultatet – en webbplats där innovativ design möter funktion utan att tumma på användarvänligheten, skriver tryckerikedjan i ett pressmeddelande. Sajten arkitektkopia.se är nu nominerad till Publishingpriset 2018 i kategorin ”Markandsföringssajter kommunikationsbranschen” där de får tampas med bland annat Bravissimo Agency, Lillasyster, Profoto, Svenska Fotografers Förbund och Wonderfour.

Skärmdump från webbplatsen arkitektkopia.se som nominerats till Publishingpriset 2018.

Fredrik Sinander, digital brand manager på Arkitektkopia, säger att webbplatsens primära syfte är att generera leads, inspirera och öka förståelsen kring möjligheterna med tryckt kommunikation.

– Tillsammans med Arkitektkopias Akademi ska den belysa hur tryckt kommunikation i kombination med digital kan skapa mervärde och unika budskap som konverterar bättre och tränger igenom det digitala bruset.

Webbplatsen har också möblerats om för att förenkla vokabulären inom tryckvärlden mellan tryckeriet och köparen.

– Kärt barn har många namn, men det innebär också att man riskerar att prata om varandra. Det vi kallar för broschyrer kan även kallas för kataloger eller magasin. Vår specialanpassade sökfunktion har en synonymbank som hjälper kunderna att hitta rätt bland produkterna. Söker man exempelvis på katalog eller magasin så föreslår sökfunktionen produktsidan för just broschyrer.

Den årliga jurybedömda tävlingen startade 1990 och har genom åren utökats med flertalet kategorier för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper