Dalande för bokbinderi

PUBLICERAD: 24 augusti 2018
UPPDATERAD: 24 augusti

Det har varit tunga år av försäljning för Bofolders. Senaste bokslutet visar att omsättningen fortsätter rasa.

Bofolders bokbinderi i Skärholmen redovisar i senaste årsredovisningen att omsättningen för 2017 är 13,9 miljoner kronor. En minskning med närmare en miljon jämfört med föregående året. Rörelseresultatet visar likt 2016 på minus, men med en viss förbättring. Från -1,4 miljoner till -0,9 miljoner. Årets resultat hamnar på drygt -959 000 kronor på sista raden.

Företaget som främst limbinder, klamrar och falsar bland annat  kataloger, broschyrer och böcker visar på en successivt nedåtgående omsättning. Den har dalat sedan 2014 då omsättningen var 21,2 miljoner. Företaget skriver i bokslutet att åtgärder har vidtagits för att möta den minskade efterfrågan och att tryckerier idag i stor utsträckning sköter om efterbehandlingen själva. Någon förbättring har inte skett, och ytterligare åtgärder är planerade, enligt företaget.

 

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper