Dalande för bokbinderi

Det har varit tunga år av försäljning för Bofolders. Senaste bokslutet visar att omsättningen fortsätter rasa.

Bofolders bokbinderi i Skärholmen redovisar i senaste årsredovisningen att omsättningen för 2017 är 13,9 miljoner kronor. En minskning med närmare en miljon jämfört med föregående året. Rörelseresultatet visar likt 2016 på minus, men med en viss förbättring. Från -1,4 miljoner till -0,9 miljoner. Årets resultat hamnar på drygt -959 000 kronor på sista raden.

Företaget som främst limbinder, klamrar och falsar bland annat  kataloger, broschyrer och böcker visar på en successivt nedåtgående omsättning. Den har dalat sedan 2014 då omsättningen var 21,2 miljoner. Företaget skriver i bokslutet att åtgärder har vidtagits för att möta den minskade efterfrågan och att tryckerier idag i stor utsträckning sköter om efterbehandlingen själva. Någon förbättring har inte skett, och ytterligare åtgärder är planerade, enligt företaget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: