ESAB vässar produktsortimentet

PUBLICERAD: 27 augusti 2018
UPPDATERAD: 14 november

Lithoinks verksamhet slås samman med Edvard Schneidler.

– Våra respektive produktsortiment kompletterar varandra perfekt, säger Axel Irestedt.

Edvard Schneidler levererar förbrukningsvaror och utrustningar inom affärsområdena offset, flexo, efterbehandling och industriellt tryck.

Ihopslagningen innebär att Lithoinks två säljare blir anställda i Kistaföretaget Edvard Schneidler AB (ESAB). Axel Irestedt kommer fortsättningsvis fokusera på rulloffset i Sverige och kollegan Jørgen Gjerløv kommer stå för motsvarande del i Danmark. Irestedt säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot sammanslagningen vilket innebär att de blir en ännu starkare spelare med ett bredare produkterbjudande inom förbrukningsvaror och utrustningar, bland annat till rulloffsettryckerier.

Axel Irestedt ansvarar numera för rulloffset i Sverige hos Edvard Schneidler.

– Inte minst kompletterar våra respektive produktsortiment varandra perfekt. Med Edvard Schneidlers gummidukar, skarvtejp, tryckplåtar och våra tryckfärger, kemikalier och häfttråd får vi ett mer eller mindre komplett produktsortiment för tidnings- och heatsettryckerier.

– Vi blir också en starkare organisation som kan fortsätta att supportera våra gemensamma kunder. Vår del av branschen står onekligen inför väldigt stora utmaningar, men vi tror och hoppas att vi genom detta kan vara med och bidra med teknisk kunskap och produkter som hjälper våra kunder att kontinuerligt effektivisera sin produktion.

 

Läs vidare

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett