ESAB vässar produktsortimentet

Lithoinks verksamhet slås samman med Edvard Schneidler.

– Våra respektive produktsortiment kompletterar varandra perfekt, säger Axel Irestedt.

Edvard Schneidler levererar förbrukningsvaror och utrustningar inom affärsområdena offset, flexo, efterbehandling och industriellt tryck.

Ihopslagningen innebär att Lithoinks två säljare blir anställda i Kistaföretaget Edvard Schneidler AB (ESAB). Axel Irestedt kommer fortsättningsvis fokusera på rulloffset i Sverige och kollegan Jørgen Gjerløv kommer stå för motsvarande del i Danmark. Irestedt säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot sammanslagningen vilket innebär att de blir en ännu starkare spelare med ett bredare produkterbjudande inom förbrukningsvaror och utrustningar, bland annat till rulloffsettryckerier.

Axel Irestedt ansvarar numera för rulloffset i Sverige hos Edvard Schneidler.

– Inte minst kompletterar våra respektive produktsortiment varandra perfekt. Med Edvard Schneidlers gummidukar, skarvtejp, tryckplåtar och våra tryckfärger, kemikalier och häfttråd får vi ett mer eller mindre komplett produktsortiment för tidnings- och heatsettryckerier.

– Vi blir också en starkare organisation som kan fortsätta att supportera våra gemensamma kunder. Vår del av branschen står onekligen inför väldigt stora utmaningar, men vi tror och hoppas att vi genom detta kan vara med och bidra med teknisk kunskap och produkter som hjälper våra kunder att kontinuerligt effektivisera sin produktion.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med
reformpaket mot statliga jätten

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: