ESAB vässar produktsortimentet

Lithoinks verksamhet slås samman med Edvard Schneidler.

– Våra respektive produktsortiment kompletterar varandra perfekt, säger Axel Irestedt.

Edvard Schneidler levererar förbrukningsvaror och utrustningar inom affärsområdena offset, flexo, efterbehandling och industriellt tryck.

Ihopslagningen innebär att Lithoinks två säljare blir anställda i Kistaföretaget Edvard Schneidler AB (ESAB). Axel Irestedt kommer fortsättningsvis fokusera på rulloffset i Sverige och kollegan Jørgen Gjerløv kommer stå för motsvarande del i Danmark. Irestedt säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot sammanslagningen vilket innebär att de blir en ännu starkare spelare med ett bredare produkterbjudande inom förbrukningsvaror och utrustningar, bland annat till rulloffsettryckerier.

Axel Irestedt ansvarar numera för rulloffset i Sverige hos Edvard Schneidler.

– Inte minst kompletterar våra respektive produktsortiment varandra perfekt. Med Edvard Schneidlers gummidukar, skarvtejp, tryckplåtar och våra tryckfärger, kemikalier och häfttråd får vi ett mer eller mindre komplett produktsortiment för tidnings- och heatsettryckerier.

– Vi blir också en starkare organisation som kan fortsätta att supportera våra gemensamma kunder. Vår del av branschen står onekligen inför väldigt stora utmaningar, men vi tror och hoppas att vi genom detta kan vara med och bidra med teknisk kunskap och produkter som hjälper våra kunder att kontinuerligt effektivisera sin produktion.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: