Branschevent – fokus på länkade system

Horizon arrangerar branscheventet Finishing First som tar sikte på trender, tekniker och produktnyheter inom efterbehandling.

Horizon bjuder in tryckerier och kunder till Finishing First. Föredragshållare, lösningar för effektiv efterbehandling och ett fokus på länkade system och automation utlovas.

Horizon levererar lösningar för efterbehandling av trycksaker. För tredje gången i ordningen arrangerar de branschevenemanget Finishing First och bjuder in tryckerier från Europas alla hörn.

– Finishing First har på mycket kort tid etablerat sig som ett nätverksevenemang som ger branschen ett verkligt mervärde”, säger Birgit Wienck, försäljningschef för Horizon.

I år står ämnena länkade system och automatisering i centrum. På programmet som varar under tre dagar utlovas också produktpresentationer med efterbehandlingslösningar för digital- och offsetproduktion, varvat med kända talare som håller föreläsningar.

– Presentationen av olika affärsmodeller och produktionskoncept från Tyskland och Europa föll i god jord hos deltagarna förra året.

BQ-480 – helautomatisk bindningslinje med limbindare.

Bland Horizons partners till eventet syns Fujifilm, HP, Canon, Ricoh, Xerox, Crown van Gelder, Ultimate TechnoGraphics, Screen och Hunkeler. I ett urval kommer Horizon och Hunkeler presentera en produktionslinje med variabelt vikta flygblad – en applikation som är intressant för direktmarknadsföring inom rullbläckstråletryck. Horizon kommer även visa en ny version av den helautomatiska bindningslinjen med en tillhörande högprestationslimbindare, BQ-480.

För kombinationen offset och efterbehandling visas den modulära limbindningslinjen CABS-4000S. Horizon skriver i ett pressmeddelande att de ser en betydande ökning av efterfrågan på alla marknader inom detta segment. Två av bokbindningslinjerna CABS-6000 har installerats i Skandinavien i år. Bokbindningslinjen kännetecknas av sina 17 backar och att den kan producera 6 000 böcker per timme.

Eventet som pågår 18-20 september hålls som vanligt på Horizon Academy i Quickborn i närheten av Hamburg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: