Digital tryckteknik hyllas

Heidelbergs industriella bläckstråleskrivare Primefire 106 har tilldelats det prestigefyllda InterTech Technology Award för 2018 av världens största grafiska branschorganisation, Printing Industries of America (PIA).

Heidelberg får pris av den grafiska branschorganisationen PIA för produktionsskrivaren Prime Fire 106.

Det senaste priset är det 39:e i ordningen för Heidelberg och företaget är därmed den tillverkare i branschen som har flest InterTech Technology Award priser.

Jim Workman, vice ordförande i PIA:s centrum för teknik och forskning, säger att priset ger ett erkännande till de verkligt innovativa tekniker som förväntas ha en betydande inverkan på branschen.

– Mindre än hälften av de nominerade i årets prisutdelning fick ett pris, men Prime Fire 106 uppfyllde klart och tydligt villkoren.

Prime Fire 106 är den första kommersiellt tillgängliga industriella bläckstråleskrivaren i formatet 70 x 100 centimeter. Enligt Heidelberg har den utvecklats för att ge förpackningsproducenter möjlighet att addera ytterligare värde till varje enskild förpackning, och att snabbt få ut dem på marknaden. Tryckpressen kör med sjufärgstryck, den kan trycka variabeldata, och det går även att lägga till unika säkerhetsfunktioner för att motverka varumärkesförfalskning genom att varje låda blir unik och spårbar. Skrivaren har en upplösning på 1200 x 1200 dpi vid produktionshastigheter upp till 2 500 ark per timme. Den industriella skrivaren är anpassad för att trycka upp till 1,5 miljoner ark per månad.

Dan Maurer, vice vd för Digital Product Management för Heidelberg i Nordamerika, säger att Prime Fire är början på en ny era när det gäller digital tryckteknik.

– Vi är mycket stolta över att bli erkända av Printing Industries of America för det prestigefyllda InterTec Technology Award i år. Detta är en spännande tid för branschen, och vi är angelägna om att se hur denna nya teknik kommer att påverka branschen och våra kunder under de kommande åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *