Skrivare för kreativa och tekniska kontorsmiljöer

 

Canon släpper en ny serie skrivare som riktar sig till arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Den nya storformatskrivarserien heter Océ ColorWave 3000 och är anpassad för kunder som behöver skriva ut svartvita tekniska dokument, ritningar och kartor samt produkter för fyrfärgsgrafik, för främst inomhusbruk men även för tillfällig användning utomhus. Det kan exempelvis avse affischer, rollups och banderoller. Canon lyfter bland annat fram att maskinen fungerar bra i företagsmiljöer där arkitekter, ingenjörer, konstruktörer och andra tillverkare huserar för att exempelvis göra CAD-ritningar eller för att presentera geografisk information (GIS).

– Océ ColorWave 3000-serien ger kunderna många möjligheter, oavsett om de vill fortsätta skriva ut CAD-dokument eller utöka kapaciteten genom att producera temporära grafiska tillämpningar. Océ ColorWave 3000 klarar allt från innovativ idé till planritning till visuell version i färg. Med konsekventa, högkvalitativa utskrifter – gång på gång, säger Canons produktchef Tomas Lagerberg.

Skrivarna använder tekniken Océ CrystalPoint en kombination av toner och bläckstråleteknik i Océ TonerPearls, som smälts till en tonergel och stelnar på utskriftsmediet. Canon framhåller i ett pressmeddelande att de har installerat mer än 10 000 maskiner över hela världen med denna teknik. Fördelarna som pekas ut är att kunderna kan jobba med utskriftsmaterial som har ett lägre pris, utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Tillverkaren skriver vidare att maskinerna säkerställer utmärkt vidhäftning och reptålighet och ger skarpa linjer med minimal suddighet. Utskrifterna torkar omedelbart och kan hanteras, buntas och falsas direkt.

Modellen Océ ColorWave 3500 har en mediakapacitet på upp till fyra rullar. Den kan automatiskt växla mellan olika material för att snabba upp produktionen. Mediakapaciteten för Océ ColorWave 3700 är upp till sex rullar, som hanterar upp till 1200 meter och kan skriva ut upp till 368 kvadratmeter affischer per dag i snabbläge. Maskinen hanterar närmare 40 olika utskriftsmedia med tjocklekar upp till 800 mikrometer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: