Skrivare för kreativa och tekniska kontorsmiljöer

PUBLICERAD: 4 september 2018
UPPDATERAD: 4 september

 

Canon släpper en ny serie skrivare som riktar sig till arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Den nya storformatskrivarserien heter Océ ColorWave 3000 och är anpassad för kunder som behöver skriva ut svartvita tekniska dokument, ritningar och kartor samt produkter för fyrfärgsgrafik, för främst inomhusbruk men även för tillfällig användning utomhus. Det kan exempelvis avse affischer, rollups och banderoller. Canon lyfter bland annat fram att maskinen fungerar bra i företagsmiljöer där arkitekter, ingenjörer, konstruktörer och andra tillverkare huserar för att exempelvis göra CAD-ritningar eller för att presentera geografisk information (GIS).

– Océ ColorWave 3000-serien ger kunderna många möjligheter, oavsett om de vill fortsätta skriva ut CAD-dokument eller utöka kapaciteten genom att producera temporära grafiska tillämpningar. Océ ColorWave 3000 klarar allt från innovativ idé till planritning till visuell version i färg. Med konsekventa, högkvalitativa utskrifter – gång på gång, säger Canons produktchef Tomas Lagerberg.

Skrivarna använder tekniken Océ CrystalPoint en kombination av toner och bläckstråleteknik i Océ TonerPearls, som smälts till en tonergel och stelnar på utskriftsmediet. Canon framhåller i ett pressmeddelande att de har installerat mer än 10 000 maskiner över hela världen med denna teknik. Fördelarna som pekas ut är att kunderna kan jobba med utskriftsmaterial som har ett lägre pris, utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Tillverkaren skriver vidare att maskinerna säkerställer utmärkt vidhäftning och reptålighet och ger skarpa linjer med minimal suddighet. Utskrifterna torkar omedelbart och kan hanteras, buntas och falsas direkt.

Modellen Océ ColorWave 3500 har en mediakapacitet på upp till fyra rullar. Den kan automatiskt växla mellan olika material för att snabba upp produktionen. Mediakapaciteten för Océ ColorWave 3700 är upp till sex rullar, som hanterar upp till 1200 meter och kan skriva ut upp till 368 kvadratmeter affischer per dag i snabbläge. Maskinen hanterar närmare 40 olika utskriftsmedia med tjocklekar upp till 800 mikrometer

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5