Skrivare för kreativa och tekniska kontorsmiljöer

 

Canon släpper en ny serie skrivare som riktar sig till arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Den nya storformatskrivarserien heter Océ ColorWave 3000 och är anpassad för kunder som behöver skriva ut svartvita tekniska dokument, ritningar och kartor samt produkter för fyrfärgsgrafik, för främst inomhusbruk men även för tillfällig användning utomhus. Det kan exempelvis avse affischer, rollups och banderoller. Canon lyfter bland annat fram att maskinen fungerar bra i företagsmiljöer där arkitekter, ingenjörer, konstruktörer och andra tillverkare huserar för att exempelvis göra CAD-ritningar eller för att presentera geografisk information (GIS).

– Océ ColorWave 3000-serien ger kunderna många möjligheter, oavsett om de vill fortsätta skriva ut CAD-dokument eller utöka kapaciteten genom att producera temporära grafiska tillämpningar. Océ ColorWave 3000 klarar allt från innovativ idé till planritning till visuell version i färg. Med konsekventa, högkvalitativa utskrifter – gång på gång, säger Canons produktchef Tomas Lagerberg.

Skrivarna använder tekniken Océ CrystalPoint en kombination av toner och bläckstråleteknik i Océ TonerPearls, som smälts till en tonergel och stelnar på utskriftsmediet. Canon framhåller i ett pressmeddelande att de har installerat mer än 10 000 maskiner över hela världen med denna teknik. Fördelarna som pekas ut är att kunderna kan jobba med utskriftsmaterial som har ett lägre pris, utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Tillverkaren skriver vidare att maskinerna säkerställer utmärkt vidhäftning och reptålighet och ger skarpa linjer med minimal suddighet. Utskrifterna torkar omedelbart och kan hanteras, buntas och falsas direkt.

Modellen Océ ColorWave 3500 har en mediakapacitet på upp till fyra rullar. Den kan automatiskt växla mellan olika material för att snabba upp produktionen. Mediakapaciteten för Océ ColorWave 3700 är upp till sex rullar, som hanterar upp till 1200 meter och kan skriva ut upp till 368 kvadratmeter affischer per dag i snabbläge. Maskinen hanterar närmare 40 olika utskriftsmedia med tjocklekar upp till 800 mikrometer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: