Skrivare för kreativa och tekniska kontorsmiljöer

PUBLICERAD: 4 september 2018
UPPDATERAD: 4 september

 

Canon släpper en ny serie skrivare som riktar sig till arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Den nya storformatskrivarserien heter Océ ColorWave 3000 och är anpassad för kunder som behöver skriva ut svartvita tekniska dokument, ritningar och kartor samt produkter för fyrfärgsgrafik, för främst inomhusbruk men även för tillfällig användning utomhus. Det kan exempelvis avse affischer, rollups och banderoller. Canon lyfter bland annat fram att maskinen fungerar bra i företagsmiljöer där arkitekter, ingenjörer, konstruktörer och andra tillverkare huserar för att exempelvis göra CAD-ritningar eller för att presentera geografisk information (GIS).

– Océ ColorWave 3000-serien ger kunderna många möjligheter, oavsett om de vill fortsätta skriva ut CAD-dokument eller utöka kapaciteten genom att producera temporära grafiska tillämpningar. Océ ColorWave 3000 klarar allt från innovativ idé till planritning till visuell version i färg. Med konsekventa, högkvalitativa utskrifter – gång på gång, säger Canons produktchef Tomas Lagerberg.

Skrivarna använder tekniken Océ CrystalPoint en kombination av toner och bläckstråleteknik i Océ TonerPearls, som smälts till en tonergel och stelnar på utskriftsmediet. Canon framhåller i ett pressmeddelande att de har installerat mer än 10 000 maskiner över hela världen med denna teknik. Fördelarna som pekas ut är att kunderna kan jobba med utskriftsmaterial som har ett lägre pris, utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Tillverkaren skriver vidare att maskinerna säkerställer utmärkt vidhäftning och reptålighet och ger skarpa linjer med minimal suddighet. Utskrifterna torkar omedelbart och kan hanteras, buntas och falsas direkt.

Modellen Océ ColorWave 3500 har en mediakapacitet på upp till fyra rullar. Den kan automatiskt växla mellan olika material för att snabba upp produktionen. Mediakapaciteten för Océ ColorWave 3700 är upp till sex rullar, som hanterar upp till 1200 meter och kan skriva ut upp till 368 kvadratmeter affischer per dag i snabbläge. Maskinen hanterar närmare 40 olika utskriftsmedia med tjocklekar upp till 800 mikrometer

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper