Norskt tryckeri satsar i Sverige

PUBLICERAD: 5 september 2018
UPPDATERAD: 5 september
Ålgård Offsets vd Tom Bjarte Norland och Paul Bjarte Löyning, general manager.

Norska tryckeriet Ålgård Offset pumpar in miljoner i skånskt heatsettryckeri. Nu fördubblas tryckkapaciteten.

I fjol investerade norska tryckeriet Ålgård Offset 110 miljoner i Norge. Nu är det dags för heatsettryckeriet Printagon Graphics i Helsingborg att få ett lyft. 35 miljoner svenska kronor investeras i en Lithomann III för att trycka allt från direktreklam och flygblad till broschyrer och kataloger. I samband med investeringen köper Ålgård Offset 91 procent av ägaraktierna i Printagon.

– Vi kör idag fyra skift och behöver mer kapacitet, samtidigt är det viktigt med back up, säger Tom Bjarte Norland, vd för Ålgård Offset.

Printagon Graphics i Helsingborg får in ytterligare en Lithomann III i maskinparken.

Printagon räknar med att kunna fördubbla tryckkapaciteten när de får in ytterligare en 32 sidors Lithomann III av märket Manroland. Maskinpjäsen trycker 15 meter i sekunden och utför 60 000 rotationer i timmen.

– Med två likadana tryckpressar får vi stor flexibilitet och en effektiv drift.

Tom Bjarte Norland säger att Ålborg Offset och Printagon har den största kapaciteten i Norge och Sverige avseende tryck och sadelhäftning. Tryckerierna har tillsammans fem tryckpressar och sex sadelhäftningsmaskiner.

– Tillsammans med Ålgård Offsets tre stycken 16 sidors tryckpressar kommer vi totalt att täcka in de flesta produkter, och står därmed bra rustade på den skandinaviska marknaden.

Tillsammans med de norska tryckerierna Gunnarshaug och HBO startade Ålgård Offset under 2017 i tryckeriet Kando Print Center. 33 miljoner kronor investerades i ny utrustning till det nystartade tryckeriet, bland annat en åttafärgs Komori HUV. Kando ligger i Ålgård Offset lokaler på Ålgård.

– För 2018 förväntar vi oss att ha en total omsättning på 330 miljoner norska kronor i Norge och Sverige, säger Tom Bjarte Norland.

Läs vidare

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg