Aviserar prishöjningar på tryckfärger

Flint Group aviserar prishöjningar i Europa på uv- och konventionella tryckfärger samt bestrykningar.

Färgleverantören Flint Group skriver i ett pressmeddelande att prishöjningarna som väntas kommer variera beroende på teknik. På de produkter som är extra råvarukänsliga blir procentökningarna tvåsiffriga.

– Råmaterialkonsolideringen fortsätter med full styrka, berättar Tony Lord, vice vd och general manager för Flint Groups affärsområde inom bläck.

– Kinas Blue Skies-initiativ (uttalad satsning på att minska miljöföroreningar, reds anm) fortsätter att tvinga råvarubolag att stänga ned, ofta för gott. När EuPIA (European printing ink association) samtidigt sätter press på färgleverantörerna att byta ut vissa råvaruämnen med hänsyn till produkters säkerhet, så påverkar det hela försörjningskedjan.

Flint Group påpekar att marknaden just nu är svår och att det hela tiden uppstår nya råmaterialshinder som även påverkar produkter som ligger utanför arksegmentet. Bland annat pekas torkan som präglat Europa ut som en faktor. Det i kombination med en rad av redan existerande problem, som en begränsad råvaruproduktion och ökade fraktomkostnader, förvärrar situationen ytterligare för försörjningskedjan inom alla marknadssegment i tryckvärlden.

Konkurrenten Hubergroup gick i april ut med att man genomför prisjusteringar på samma grunder som ovan. Även dem meddelar att råvarorna till uv-färger står under press och att de inte kan utesluta ytterligare prishöjningar på just uv-färger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en
stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: