Aviserar prishöjningar på tryckfärger

Flint Group aviserar prishöjningar i Europa på uv- och konventionella tryckfärger samt bestrykningar.

Färgleverantören Flint Group skriver i ett pressmeddelande att prishöjningarna som väntas kommer variera beroende på teknik. På de produkter som är extra råvarukänsliga blir procentökningarna tvåsiffriga.

– Råmaterialkonsolideringen fortsätter med full styrka, berättar Tony Lord, vice vd och general manager för Flint Groups affärsområde inom bläck.

– Kinas Blue Skies-initiativ (uttalad satsning på att minska miljöföroreningar, reds anm) fortsätter att tvinga råvarubolag att stänga ned, ofta för gott. När EuPIA (European printing ink association) samtidigt sätter press på färgleverantörerna att byta ut vissa råvaruämnen med hänsyn till produkters säkerhet, så påverkar det hela försörjningskedjan.

Flint Group påpekar att marknaden just nu är svår och att det hela tiden uppstår nya råmaterialshinder som även påverkar produkter som ligger utanför arksegmentet. Bland annat pekas torkan som präglat Europa ut som en faktor. Det i kombination med en rad av redan existerande problem, som en begränsad råvaruproduktion och ökade fraktomkostnader, förvärrar situationen ytterligare för försörjningskedjan inom alla marknadssegment i tryckvärlden.

Konkurrenten Hubergroup gick i april ut med att man genomför prisjusteringar på samma grunder som ovan. Även dem meddelar att råvarorna till uv-färger står under press och att de inte kan utesluta ytterligare prishöjningar på just uv-färger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: