Antalis utökar med HP-maskiner

Antalis börjar sälja latexskrivaren HP Latex R2000 i Sverige.

Antalis breddar sitt maskinsortiment och får tillgång till hela HP-familjen – de första latexskrivarna som kan trycka på både styva och flexibla material.

Antalis som sedan tidigare säljer HP:s 100- 300 och 500-serier i Sverige får ett bredare utbud. Från och med september kommer de börja sälja hela HP:s latexfamilj.

– Nu får vi tillgång till 1500 och 3000-maskinerna plus tillgång till den nya hybridmaskinen R2000, säger Björn Bergström, försäljningschef för Antalis affärsområde inom visuell kommunikation.

Björn Bergström försäljningschef hos Antalis gläds åt att kunna börja sälja de nya HP-maskinerna i Sverige.

Antalis har sedan flera år tillbaka jobbat med försäljningen av produktionsskrivarna i Norge och Danmark. Nu får de alltså även förtroendet att sälja dem i Sverige.

– Vi har gjort bra ifrån oss och nu får vi tillgång till produktionsmaskinerna. Vi är jätteglada att få jobba med HP, med varumärket och ackrediteringen till marknaden med tillgång till hela familjen. Det känns motiverande. Nu kan vi jobba ännu mer i Skandinavien och hjälpa stora kunder.

Det var redan 2008 som HP lanserade den första latexskrivaren. Sedan dess har HP har HP visat upp flaggskeppsmodellen i en helt ny familj för besökarna under Fespamässan i maj i år. Det handlar om HP Latex R2000 som ligger i området mellan 1500 och 3000, med sin 2,5 meters utskriftsbredd och djup på 1,5 meter. Maskinen kan matas både från rulle till rulle och med hårda skivmaterial, och kan exempelvis trycka på en mängd plastmaterial, wellpapp, glas, aluminum och trä. Latexskrivaren trycker med vattenbaserat bläck – CMYK-färger samt light magenta och light cyan, en optimiser ( för att få färgen att fästa på vissa material), en skyddslack och två vita kanaler.

Antalis kan förutom HP Latex R2000 även erbjuda HP Latex R1000 som ett alternativ till en mindre skrivare (1,6 m bredd).

Björn Bergström berättar att Antalis kommer visa upp R2000-maskinen live i sin monter på Sign&Print-mässan i Norge 19-20 september.

– Nu blir det fullt ös, säger han och tillägger:

– Vi kommer ta med oss kunder över till Norge så att de får chansen att se den där.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: