Antalis utökar med HP-maskiner

PUBLICERAD: 12 september 2018
UPPDATERAD: 12 september
Antalis börjar sälja latexskrivaren HP Latex R2000 i Sverige.

Antalis breddar sitt maskinsortiment och får tillgång till hela HP-familjen – de första latexskrivarna som kan trycka på både styva och flexibla material.

Antalis som sedan tidigare säljer HP:s 100- 300 och 500-serier i Sverige får ett bredare utbud. Från och med september kommer de börja sälja hela HP:s latexfamilj.

– Nu får vi tillgång till 1500 och 3000-maskinerna plus tillgång till den nya hybridmaskinen R2000, säger Björn Bergström, försäljningschef för Antalis affärsområde inom visuell kommunikation.

Björn Bergström försäljningschef hos Antalis gläds åt att kunna börja sälja de nya HP-maskinerna i Sverige.

Antalis har sedan flera år tillbaka jobbat med försäljningen av produktionsskrivarna i Norge och Danmark. Nu får de alltså även förtroendet att sälja dem i Sverige.

– Vi har gjort bra ifrån oss och nu får vi tillgång till produktionsmaskinerna. Vi är jätteglada att få jobba med HP, med varumärket och ackrediteringen till marknaden med tillgång till hela familjen. Det känns motiverande. Nu kan vi jobba ännu mer i Skandinavien och hjälpa stora kunder.

Det var redan 2008 som HP lanserade den första latexskrivaren. Sedan dess har HP har HP visat upp flaggskeppsmodellen i en helt ny familj för besökarna under Fespamässan i maj i år. Det handlar om HP Latex R2000 som ligger i området mellan 1500 och 3000, med sin 2,5 meters utskriftsbredd och djup på 1,5 meter. Maskinen kan matas både från rulle till rulle och med hårda skivmaterial, och kan exempelvis trycka på en mängd plastmaterial, wellpapp, glas, aluminum och trä. Latexskrivaren trycker med vattenbaserat bläck – CMYK-färger samt light magenta och light cyan, en optimiser ( för att få färgen att fästa på vissa material), en skyddslack och två vita kanaler.

Antalis kan förutom HP Latex R2000 även erbjuda HP Latex R1000 som ett alternativ till en mindre skrivare (1,6 m bredd).

Björn Bergström berättar att Antalis kommer visa upp R2000-maskinen live i sin monter på Sign&Print-mässan i Norge 19-20 september.

– Nu blir det fullt ös, säger han och tillägger:

– Vi kommer ta med oss kunder över till Norge så att de får chansen att se den där.

 

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper