Plockmatic köper engelska Watkiss

PUBLICERAD: 12 september 2018
UPPDATERAD: 14 november

Svenska Plockmatic tillverkar utrustning för efterbehandling av trycksaker. De fortsätter nu sitt moderna vikingatåg genom England. Först förvärvades Morgana, som nu integrerats och givit företaget en betydligt bredare produktportfölj. Nu har även Watkiss köpts.

Med förvärvet av Watkiss får man produkter som både har kapacitet för högre hastigheter och erbjuder böcker i liggande A4 – något som varit hett efterlängtat. Med förvärvet av Watkiss ökas antalet anställda i Plockmatic koncernen från 260 till drygt 300 personer.

– Vi ser en fantastisk affärsmöjlighet i det här, säger koncernchef Jan Marstorp, som tillsammans med sin ägare och styrelseordförande Salvatore Grimaldi är i England för att knyta ihop affären och börja arbetet med integrationen.

Plockmatics vd Jan Marstorp.

– Watkiss är väldigt duktiga på att utveckla sina produkter, men de är inte lika starka på marknadssidan. Med vår styrka inom sälj- och marknadsföring ser vi helt nya möjligheter för Watkiss att nå ut. Och det är i den änden vi tänker börja. Längre fram ska vi även se över vårt supply management och se hur vi kan förbättra produkter och produktion i ett närmre samarbete mellan Plockmatic, Watkiss och Morgana.

– Watkiss har många aktiva patent som gäller långt in i framtiden. Bland annat får vi nu tillgång till patentet på fyrkantsrygg, där ju Plockmatic och Watkiss är ensamma på marknaden. Watkiss levererar också moduler till belgiska c.p. Bourg,

Plockmatic ser stora möjligheter framför sig, i takt med att inkjet allt mer tränger igenom. Det blir snabbare maskiner som ska ta hand om allt fler volymer som traditionellt tryckts i offset. Kraven på inline efterbehandling kommer att öka. I dag har Plockmatic en stark dialog med samtliga maskinleverantörer. Med den breddade produktportföljen räknar de med att stå ännu bättre rustade att tillgodose sina kunders framtida behov.

 

 

 

 

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)