Plockmatic köper engelska Watkiss

PUBLICERAD: 12 september 2018
UPPDATERAD: 14 november

Svenska Plockmatic tillverkar utrustning för efterbehandling av trycksaker. De fortsätter nu sitt moderna vikingatåg genom England. Först förvärvades Morgana, som nu integrerats och givit företaget en betydligt bredare produktportfölj. Nu har även Watkiss köpts.

Med förvärvet av Watkiss får man produkter som både har kapacitet för högre hastigheter och erbjuder böcker i liggande A4 – något som varit hett efterlängtat. Med förvärvet av Watkiss ökas antalet anställda i Plockmatic koncernen från 260 till drygt 300 personer.

– Vi ser en fantastisk affärsmöjlighet i det här, säger koncernchef Jan Marstorp, som tillsammans med sin ägare och styrelseordförande Salvatore Grimaldi är i England för att knyta ihop affären och börja arbetet med integrationen.

Plockmatics vd Jan Marstorp.

– Watkiss är väldigt duktiga på att utveckla sina produkter, men de är inte lika starka på marknadssidan. Med vår styrka inom sälj- och marknadsföring ser vi helt nya möjligheter för Watkiss att nå ut. Och det är i den änden vi tänker börja. Längre fram ska vi även se över vårt supply management och se hur vi kan förbättra produkter och produktion i ett närmre samarbete mellan Plockmatic, Watkiss och Morgana.

– Watkiss har många aktiva patent som gäller långt in i framtiden. Bland annat får vi nu tillgång till patentet på fyrkantsrygg, där ju Plockmatic och Watkiss är ensamma på marknaden. Watkiss levererar också moduler till belgiska c.p. Bourg,

Plockmatic ser stora möjligheter framför sig, i takt med att inkjet allt mer tränger igenom. Det blir snabbare maskiner som ska ta hand om allt fler volymer som traditionellt tryckts i offset. Kraven på inline efterbehandling kommer att öka. I dag har Plockmatic en stark dialog med samtliga maskinleverantörer. Med den breddade produktportföljen räknar de med att stå ännu bättre rustade att tillgodose sina kunders framtida behov.

 

 

 

 

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg