Plockmatic köper engelska Watkiss

Svenska Plockmatic tillverkar utrustning för efterbehandling av trycksaker. De fortsätter nu sitt moderna vikingatåg genom England. Först förvärvades Morgana, som nu integrerats och givit företaget en betydligt bredare produktportfölj. Nu har även Watkiss köpts.

Med förvärvet av Watkiss får man produkter som både har kapacitet för högre hastigheter och erbjuder böcker i liggande A4 – något som varit hett efterlängtat. Med förvärvet av Watkiss ökas antalet anställda i Plockmatic koncernen från 260 till drygt 300 personer.

– Vi ser en fantastisk affärsmöjlighet i det här, säger koncernchef Jan Marstorp, som tillsammans med sin ägare och styrelseordförande Salvatore Grimaldi är i England för att knyta ihop affären och börja arbetet med integrationen.

Plockmatics vd Jan Marstorp.

– Watkiss är väldigt duktiga på att utveckla sina produkter, men de är inte lika starka på marknadssidan. Med vår styrka inom sälj- och marknadsföring ser vi helt nya möjligheter för Watkiss att nå ut. Och det är i den änden vi tänker börja. Längre fram ska vi även se över vårt supply management och se hur vi kan förbättra produkter och produktion i ett närmre samarbete mellan Plockmatic, Watkiss och Morgana.

– Watkiss har många aktiva patent som gäller långt in i framtiden. Bland annat får vi nu tillgång till patentet på fyrkantsrygg, där ju Plockmatic och Watkiss är ensamma på marknaden. Watkiss levererar också moduler till belgiska c.p. Bourg,

Plockmatic ser stora möjligheter framför sig, i takt med att inkjet allt mer tränger igenom. Det blir snabbare maskiner som ska ta hand om allt fler volymer som traditionellt tryckts i offset. Kraven på inline efterbehandling kommer att öka. I dag har Plockmatic en stark dialog med samtliga maskinleverantörer. Med den breddade produktportföljen räknar de med att stå ännu bättre rustade att tillgodose sina kunders framtida behov.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: