Horizon bjöd på tre dagars show

Horizons försäljningschefer Marisa Dütsch och Paul Jakobson, vd Yoshihiro Oe och Timm Edelhoff, general manager.

Automation och länkade system var den röda tråden under Horizons event Finishing First. Cirka 300 inbjudna kunder tog plats för att se företagets efterbehandlingsmaskiner under tre dagar.

För tredje gången i ordningen arrangerade Horizon branschevenemanget Finishing First i tyska Quickborn. Kunder från Europas alla hörn var på plats för att se Horizons maskinlösningar för efterbehandling av trycksaker av olika typ och mängd – från mindre upplagor till industriell produktion. Allt från att köra digitaltryckta böcker och broschyrer i enstyck till att producera miljontals offsettryckta volymer.

Paul Jakobson demonstrerar boklimbindaren BQ 470 som är föregångaren till Horizons nya flaggskepp i BQ-serien, BQ 480.

Paul Jakobson, försäljningschef för Horizon i Europa, säger att fördelen med Horizon Academy, där de har sitt stora showroom, är att även om kunden har en specifik maskin i tankarna när de anländer så kan de även se sig omkring och få andra idéer om vad de kan komma att behöva framgent i sin produktion.

Under de tre dagarna fanns även Horizons olika samarbetspartner på plats. Bland annat visade Horizon och Hunkeler upp en produktion av variabelt vikta flygblad, något som är särskilt intressant för direktmarknadsföring inom rullbläckstråletryck.

– Vi försöker jobba med de viktigaste och världsledande i den här branschen, säger Jakobson och nämner bland annat Canon, Screen, Fujifilm, Ricoh och Xerox som de samarbetar med för att kunna göra alla de applikationerna som de visar upp.

 

 

I utställningslokalerna stod ett 20-tal maskiner uppställda med fokus på efterbehandling för både digital- och offsetproduktioner. Besökarna fick bland annat se den helautomatiska limbindningslinjen BQ 480 och Stitchliner Mark III som är Horizons system för industriell produktion av sadelhäftade broschyrer. Båda maskinsystemen har en hög grad av automatisering och är anpassade för att kunna producera allt från riktigt små volymer till miljontals exemplar av böcker och broschyrer.

– Vi effektiviserar möjligheten att köra korta, men även långa upplagor, säger Paul Jakobson.

Eventet hölls 18-20 september på Horizon Academy i Quickborn.

Horizons nya vd Yoshihiro Oe talade om företagets strategi framåt och efterbehandlingens roll i framtiden. Han ser potential för Horizon att växa ytterligare och pratade om vikten av automation och att minimera down time. Han påtalade också att målet i hans nya roll blir att skapa en brygga mellan Tyskland och Japan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *