Horizon bjöd på tre dagars show

Horizons försäljningschefer Marisa Dütsch och Paul Jakobson, vd Yoshihiro Oe och Timm Edelhoff, general manager.

Automation och länkade system var den röda tråden under Horizons event Finishing First. Cirka 300 inbjudna kunder tog plats för att se företagets efterbehandlingsmaskiner under tre dagar.

För tredje gången i ordningen arrangerade Horizon branschevenemanget Finishing First i tyska Quickborn. Kunder från Europas alla hörn var på plats för att se Horizons maskinlösningar för efterbehandling av trycksaker av olika typ och mängd – från mindre upplagor till industriell produktion. Allt från att köra digitaltryckta böcker och broschyrer i enstyck till att producera miljontals offsettryckta volymer.

Paul Jakobson demonstrerar boklimbindaren BQ 470 som är föregångaren till Horizons nya flaggskepp i BQ-serien, BQ 480.

Paul Jakobson, försäljningschef för Horizon i Europa, säger att fördelen med Horizon Academy, där de har sitt stora showroom, är att även om kunden har en specifik maskin i tankarna när de anländer så kan de även se sig omkring och få andra idéer om vad de kan komma att behöva framgent i sin produktion.

Under de tre dagarna fanns även Horizons olika samarbetspartner på plats. Bland annat visade Horizon och Hunkeler upp en produktion av variabelt vikta flygblad, något som är särskilt intressant för direktmarknadsföring inom rullbläckstråletryck.

– Vi försöker jobba med de viktigaste och världsledande i den här branschen, säger Jakobson och nämner bland annat Canon, Screen, Fujifilm, Ricoh och Xerox som de samarbetar med för att kunna göra alla de applikationerna som de visar upp.

 

 

I utställningslokalerna stod ett 20-tal maskiner uppställda med fokus på efterbehandling för både digital- och offsetproduktioner. Besökarna fick bland annat se den helautomatiska limbindningslinjen BQ 480 och Stitchliner Mark III som är Horizons system för industriell produktion av sadelhäftade broschyrer. Båda maskinsystemen har en hög grad av automatisering och är anpassade för att kunna producera allt från riktigt små volymer till miljontals exemplar av böcker och broschyrer.

– Vi effektiviserar möjligheten att köra korta, men även långa upplagor, säger Paul Jakobson.

Eventet hölls 18-20 september på Horizon Academy i Quickborn.

Horizons nya vd Yoshihiro Oe talade om företagets strategi framåt och efterbehandlingens roll i framtiden. Han ser potential för Horizon att växa ytterligare och pratade om vikten av automation och att minimera down time. Han påtalade också att målet i hans nya roll blir att skapa en brygga mellan Tyskland och Japan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: