De ska växa med textilier

Annika och Thomas Eriksson på S-N Grafiska har investerat i en digital textilprinter.

S-N Grafiska i Järfälla ser en ökad orderingång på textilsidan och satsar på en digital textilprinter som ska få fart på produktionen.

– Vi tror att det här är framtiden istället för tunga PVC-banderoller. Textil väger en bråkdel, är lätta att vika och hänga upp och underlättar frakter, säger tryckeriägaren Thomas Eriksson om den nya maskininvesteringen.

S-N Grafiska är ett litet tryckeri i Järfälla med två anställda som fokuserar främst på blanketter och allt inom storformatstryck. Textiltrycket har seglat upp som allt mer betydande i företagets verksamhet vilket har gjort att man valt att satsa på d.gen:s digitala textilprinter Teleios Grande H6 som skriver ut direkt på tyget utan behov sublimering, pappersöverföring till tyget.

– Det är åt det hållet marknaden går. Vi försöker satsa mer på textil och det är något vi vill växa på, säger han och tillägger att de också gör efterarbete som sömnad.

Thomas Eriksson berättar att det började bli svårare att möta efterfrågan med den gamla maskinen, därav investeringen.

– Vi behövde en snabb och pålitlig textilprinter. Den här är betydligt snabbare än den vi hade tidigare och den printar direkt på tyget.

– En av fördelarna är lightfärgerna som ger mer effekt i trycket, genomlysningen blir bättre på flaggor, och det är tvättbart, säger Thomas och räknar upp exempel på olika produkter som de kan producera till sina kunder; beachflaggor, gardiner, rumsavskiljare, mässmontrar och tyg till fasader.

– Vi printar även på backlit till ljuslådor samt block out.

Den nya maskinen har en utskriftshastighet upp till 172 kvadratmeter i timmen och trycker med sex färger som ger ett mer levande tryck, enligt tillverkaren. Maximal utskriftsbredd är 3,3 meter.

Textilprintern levererades till S-N Grafiska av Marabu Scandinavia.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *