De ska växa med textilier

PUBLICERAD: 3 oktober 2018
UPPDATERAD: 3 oktober
Annika och Thomas Eriksson på S-N Grafiska har investerat i en digital textilprinter.

S-N Grafiska i Järfälla ser en ökad orderingång på textilsidan och satsar på en digital textilprinter som ska få fart på produktionen.

– Vi tror att det här är framtiden istället för tunga PVC-banderoller. Textil väger en bråkdel, är lätta att vika och hänga upp och underlättar frakter, säger tryckeriägaren Thomas Eriksson om den nya maskininvesteringen.

S-N Grafiska är ett litet tryckeri i Järfälla med två anställda som fokuserar främst på blanketter och allt inom storformatstryck. Textiltrycket har seglat upp som allt mer betydande i företagets verksamhet vilket har gjort att man valt att satsa på d.gen:s digitala textilprinter Teleios Grande H6 som skriver ut direkt på tyget utan behov sublimering, pappersöverföring till tyget.

– Det är åt det hållet marknaden går. Vi försöker satsa mer på textil och det är något vi vill växa på, säger han och tillägger att de också gör efterarbete som sömnad.

Thomas Eriksson berättar att det började bli svårare att möta efterfrågan med den gamla maskinen, därav investeringen.

– Vi behövde en snabb och pålitlig textilprinter. Den här är betydligt snabbare än den vi hade tidigare och den printar direkt på tyget.

– En av fördelarna är lightfärgerna som ger mer effekt i trycket, genomlysningen blir bättre på flaggor, och det är tvättbart, säger Thomas och räknar upp exempel på olika produkter som de kan producera till sina kunder; beachflaggor, gardiner, rumsavskiljare, mässmontrar och tyg till fasader.

– Vi printar även på backlit till ljuslådor samt block out.

Den nya maskinen har en utskriftshastighet upp till 172 kvadratmeter i timmen och trycker med sex färger som ger ett mer levande tryck, enligt tillverkaren. Maximal utskriftsbredd är 3,3 meter.

Textilprintern levererades till S-N Grafiska av Marabu Scandinavia.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper