Lackat och klart för Mimaki

Mimaki släpper ett transparent bläck för att få fram mer effektfulla utskrifter med detaljer i matt eller högblankt lack.

Tillverkaren av storformatskrivare och skärsystem, Mimaki ger sina användare av maskinerna i UCJV300-serien möjlighet att skapa effektfulla applikationer med högglans-, matt- eller texturerad yta.

– Nu när vi har tillgång till detta lack har vi för första gången använt vår egen Mimaki Clear Control-teknik (MCC) för en rulle-till-rulle-printer, säger Ronald van den Broek, försäljningschef EMMA, för Mimaki i Europa och fortsätter:

– Den här unika funktionen förkortar tiden för härdning och förhindrar att damm fastnar. Det ger mjukare, renare och klarare effekter, som matt eller högblank yta. Vi tror att det här nya lacket öppnar fler möjligheter för Mimakianvändare och förbättrar mångsidigheten i vår prisbelönta UCJV300-serie ännu mer.

Mimaki UCJV300-serie får utökade designmöjligheter med  LUS-170 lack. Samtliga bläck i serien är Greenguard gold-certifierade och härdas med UV-LED-teknik.

Tillverkaren erbjuder även en förenklad process för att skapa dessa effekter. Det handlar om ARTISTA UV Textile Library som användare kan finna i Mimakis programvara RasterLink6Plus – totalt 129 färdiga mönsterexempel för användning i Adobe Illustrator för att få utterligare visuella effekter.

Maskinserien Mimaki UCJV300 finns i fyra olika utskriftsbredder, från 80 till 160 centimeter. Enligt tillverkaren kan maskinerna skriva ut på ett stort utbud av applikationer, och kommer även med fyralagers- och femlagersfunktioner. Maskinerna använder UV-bläck som härdas direkt. Den integrerade skärfunktionen möjliggör volymproduktion av etiketter, dekaler, fönster- och fordonsdekor med mera.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *