Material med hög prestanda och lätt applicering

Spandex lanserar digitalt printbara fordonsfolier för montering på både komplexa och plana ytor.

Leverantören av produkter och lösningar till skylt-, sign- och displayföretag, Spandex, lanserar folieringsmaterial som är anpassade för att användas med digitala storformatskrivare som skriver ut med eco-solvent, solvent-, uv- samt latexfärger. De olika materialen har alla den så kallade PerfectApply-tekniken – folierna går att repositionera och det uppstår heller inte några bubblor under monteringen.

– Fördelarna med de nya IP-folierna är framför allt att de är mycket enkla att hantera och montera men de har även estetiska fördelar tack vare det grå adhesivet som täcker bort all eventuell grafik eller färg bakom, säger Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Alla materialen har sina unika specifika kvaliteér och speciella användningsområden. ImagePerfect 2577PA 3D Fleet är en gjuten premiumfolie som lämpar sig för att hel-eller delfoliera fordon. Enligt Spandex gör dess lätta initiala häfta det möjligt för en person att applicera och omplacera stora våder som normalt kräver minst två personer. Applicering kan göras på en mängd olika material –exempelvis glas, plast, ABS, polystyren och PVC. Folien har en låg initial häfta som ger glidbarhet under monteringen, samtidigt som den har en hög permanent vidhäftning. Det beror till stor del på bakpapperet (linern) som inte genererar statisk laddning när folien tas av. Hållbarheten sträcker sig till cirka tio år.

Den polymeriska premiumfolien ImagePerfect 2578PA 2D Fleet är på 50 mikron, Den är utvecklad för att användas på skåpbilar eller andra fordon och anpassad för kurvade ytor, enkla veck och urtag (2D, single-step) där man tidigare har använt en gjuten folie. Folien har sju års hållbarhet.

ImagePerfect 2579PA 1D Fleet är anpassad för plana och lätt kurvade ytor – mindre komplexa applikationer. En polymerisk premiumfolie med hållbarhet upp till åtta år för monteringar på skåp- och lastbilssidor. Bakpappret har “lay flat”-egenskaper som underlättar vid skärning och avrullning.

Jan Trolin säger att användaren får en mycket hög prestanda till ett bra pris med den nya folieserien.

– ImagePerfect Fleet-serien innebär innovativa lösningar med allt ifrån enkla panelmonteringar till avancerade fordonsfolieringar, som gör monteringen snabbare och enklare. De här tre nya folierna ger stora möjligheter för Spandex kunder att utveckla sina verksamheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: 

Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: