Material med hög prestanda och lätt applicering

Spandex lanserar digitalt printbara fordonsfolier för montering på både komplexa och plana ytor.

Leverantören av produkter och lösningar till skylt-, sign- och displayföretag, Spandex, lanserar folieringsmaterial som är anpassade för att användas med digitala storformatskrivare som skriver ut med eco-solvent, solvent-, uv- samt latexfärger. De olika materialen har alla den så kallade PerfectApply-tekniken – folierna går att repositionera och det uppstår heller inte några bubblor under monteringen.

– Fördelarna med de nya IP-folierna är framför allt att de är mycket enkla att hantera och montera men de har även estetiska fördelar tack vare det grå adhesivet som täcker bort all eventuell grafik eller färg bakom, säger Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Alla materialen har sina unika specifika kvaliteér och speciella användningsområden. ImagePerfect 2577PA 3D Fleet är en gjuten premiumfolie som lämpar sig för att hel-eller delfoliera fordon. Enligt Spandex gör dess lätta initiala häfta det möjligt för en person att applicera och omplacera stora våder som normalt kräver minst två personer. Applicering kan göras på en mängd olika material –exempelvis glas, plast, ABS, polystyren och PVC. Folien har en låg initial häfta som ger glidbarhet under monteringen, samtidigt som den har en hög permanent vidhäftning. Det beror till stor del på bakpapperet (linern) som inte genererar statisk laddning när folien tas av. Hållbarheten sträcker sig till cirka tio år.

Den polymeriska premiumfolien ImagePerfect 2578PA 2D Fleet är på 50 mikron, Den är utvecklad för att användas på skåpbilar eller andra fordon och anpassad för kurvade ytor, enkla veck och urtag (2D, single-step) där man tidigare har använt en gjuten folie. Folien har sju års hållbarhet.

ImagePerfect 2579PA 1D Fleet är anpassad för plana och lätt kurvade ytor – mindre komplexa applikationer. En polymerisk premiumfolie med hållbarhet upp till åtta år för monteringar på skåp- och lastbilssidor. Bakpappret har “lay flat”-egenskaper som underlättar vid skärning och avrullning.

Jan Trolin säger att användaren får en mycket hög prestanda till ett bra pris med den nya folieserien.

– ImagePerfect Fleet-serien innebär innovativa lösningar med allt ifrån enkla panelmonteringar till avancerade fordonsfolieringar, som gör monteringen snabbare och enklare. De här tre nya folierna ger stora möjligheter för Spandex kunder att utveckla sina verksamheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: