Material med hög prestanda och lätt applicering

Spandex lanserar digitalt printbara fordonsfolier för montering på både komplexa och plana ytor.

Leverantören av produkter och lösningar till skylt-, sign- och displayföretag, Spandex, lanserar folieringsmaterial som är anpassade för att användas med digitala storformatskrivare som skriver ut med eco-solvent, solvent-, uv- samt latexfärger. De olika materialen har alla den så kallade PerfectApply-tekniken – folierna går att repositionera och det uppstår heller inte några bubblor under monteringen.

– Fördelarna med de nya IP-folierna är framför allt att de är mycket enkla att hantera och montera men de har även estetiska fördelar tack vare det grå adhesivet som täcker bort all eventuell grafik eller färg bakom, säger Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Alla materialen har sina unika specifika kvaliteér och speciella användningsområden. ImagePerfect 2577PA 3D Fleet är en gjuten premiumfolie som lämpar sig för att hel-eller delfoliera fordon. Enligt Spandex gör dess lätta initiala häfta det möjligt för en person att applicera och omplacera stora våder som normalt kräver minst två personer. Applicering kan göras på en mängd olika material –exempelvis glas, plast, ABS, polystyren och PVC. Folien har en låg initial häfta som ger glidbarhet under monteringen, samtidigt som den har en hög permanent vidhäftning. Det beror till stor del på bakpapperet (linern) som inte genererar statisk laddning när folien tas av. Hållbarheten sträcker sig till cirka tio år.

Den polymeriska premiumfolien ImagePerfect 2578PA 2D Fleet är på 50 mikron, Den är utvecklad för att användas på skåpbilar eller andra fordon och anpassad för kurvade ytor, enkla veck och urtag (2D, single-step) där man tidigare har använt en gjuten folie. Folien har sju års hållbarhet.

ImagePerfect 2579PA 1D Fleet är anpassad för plana och lätt kurvade ytor – mindre komplexa applikationer. En polymerisk premiumfolie med hållbarhet upp till åtta år för monteringar på skåp- och lastbilssidor. Bakpappret har “lay flat”-egenskaper som underlättar vid skärning och avrullning.

Jan Trolin säger att användaren får en mycket hög prestanda till ett bra pris med den nya folieserien.

– ImagePerfect Fleet-serien innebär innovativa lösningar med allt ifrån enkla panelmonteringar till avancerade fordonsfolieringar, som gör monteringen snabbare och enklare. De här tre nya folierna ger stora möjligheter för Spandex kunder att utveckla sina verksamheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skapar dokument – från rådata till godkänt korrektur

EBI erbjuder lösningar med målet att effektivisera grafisk produktion. Nu lägger de in en högre växel för att automatisera trycksaksproduktioner och förenkla för företag att skapa produktionsklara dokument, hela vägen från kundens datakälla till godkänt korrektur. En intäktskälla som den grafiska branschen har missat, menar Adim Lundin på EBI.

Publicerat av: 

Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: