De börjar sälja obestruket finpapper

Pappersvarumärket Munken ID, speciellt utvecklat för HP Indigo-pressar, börjar säljas av Addbrand.

Fredrik Thureson, säljare på Addbrand Sweden, visar ett paket av nya Munken ID.

Addbrand gör Munken ID tillgängligt för försäljning via sitt lager. Pappret, som är ett obestruket finpapper, är miljövänligt och tillverkas av Arctic Paper i Munkedal i Sverige.

Munken finns i en mängd olika gramvikter och i fyra olika nyanser; Kristall, Polar, Lynx och Pure. Alla fyra nyanserna finns nu i en ny digital kvalité som är certifierad av HP Indigo, anpassade för alla digitala tryckpressar.

Munken ID säljs av Addbrand Sweden AB. Munken ID kommer till att börja med säljas på den svenska marknaden, men senare även släppas på den norska för att då säljas av Addbrands norska bolag Lyche Konvolutt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: