Debuterar på mässa med stansmaskin

PUBLICERAD: 17 oktober 2018
UPPDATERAD: 17 oktober
Den roterande stansmaskinen RD-4055DM

Horizon tar i huvudsak med sig två efterbehandlingslösningar till Scanpack i Göteborg.

Efterbehandlingsföretaget Horizon medverkar för första gången på förpackningsmässan Scanpack i Göteborg 23-26 oktober. Med sig har de två produkter för små och medelstora företag.

Horizons nya stans har dubbla magnetcylindrar som ger kortare inställningstider.

Den roterande stansmaskinen RD-4055DM har utvecklats för bearbetning av små och medelstora upplagor – offset eller digitaltryckta – och kännetecknas enligt Horizon av enkel drift och korta omställningstider. Materialet som ska stansas transporteras med registerexakthet till stansenheten och tack vare den elektroniska arkhanteringen kan stansmaskinen effektivt producera flera exemplar av den tryckta produkten.Med Lösningen kan stansa, toppstansa, biga, perforera och prägla – allt i en enda maskin för att göra produkter som förpackningar, presentationsmappar, spelkort, visitkort, etiketter, klistermärken, flygblad i specialdesign med mera.

Den andra lösningen Horizon visar upp är falsningsmaskinen AF-406F som är anpassad för att klara av även de minsta bipacksedlarna i läkemedelsförpackningar. Med den integrerade Score Navigator kan bigningsverktygen nu placeras automatiskt. Omställningstiderna reduceras därmed till ett minimum, speciellt vid komplexa falsningar.

– Vi ser fram emot att presentera våra idéer och tekniker för förpackningsproduktion med livedemonstrationer och diskutera dem med branschbesökarna på plats, säger Paul Jakobson, nordisk försäljningschef för Horizon GmbH.

Läs vidare

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Landa Printing överraskade stort på Drupas presskonferens

Med överraskande försäljningssiffror och presentationen av två nya tryckmaskiner var Landa en av de stora överraskningarna på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutet av mars. Sign&Print var där.
Landa_01

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5