Produktionsskrivare bäst i test

PUBLICERAD: 18 oktober 2018
UPPDATERAD: 18 oktober
Ricoh Pro C9200 hyllas som en pålitlig produktionsskrivare.

Ricoh kan återigen stoltsera med att ha tagit hem utmärkelser för två av sina produktionslösningar. Det blev klart efter att världens ledande oberoende forskningsinstitut Keypoint intelligence buyers lab sagt sitt.

Produktionsskrivarna Ricoh Pro C9200 och Ricoh Pro C7200x-serien har blivit utsedda till vinnande utskriftsystem av det oberoende forskningsinstitutet Keypoint intelligence buyers lab (BLI). Det blev klart efter en djupgående genomgång utifrån omfattande tekniska kriterier. BLI är världens ledande oberoende testinstitut av både hårdvara och programvara inom dokumentframställning.

Ricoh Pro™ C7200X-serien – digitala tryckpressar för färg med arkmatning.

George Mikolay, chef för kopiering och produktion på Keypoint Intelligence säger i ett uttalande att Ricoh Pro C9200 är ett utmärkt val för den som arbetar med kommersiella tryck på grund av de högkvalitativa och konsekventa resultat de fick under testkörningarna.

– I topp bland Ricoh Pro C7200x-seriens många fördelar är den femte tonerstationen, som inte bara gör det möjligt att skriva ut vitt i ett enda svep utan också med osynligt rött, utöver klar toner, vitt, neongult och neonrosa, adderar han.

Karl Elias på Ricoh Sverige gläds åt utmärkelserna från Buyers lab.

– Vi är självklart väldigt stolta, säger Karl Elias på Ricoh Sverige och fortsätter:
– Det här visar att vi satsar på utveckling så att våra kunder kan tjäna pengar och samtidigt utveckla sina verksamheter. Det här visar att allt arbete vi lägger ner lönar sig.
Karl Elias säger att fördelen med Pro-serien är att maskinerna är flexibla i mediahanteringen.
– Maskinerna i Pro C7200X-serien som kör med fem färger är medieflexibla. De kan producera från det lilla till det stora vilket innebär att kunderna kan göra fler jobb i den egna verksamheten istället för att lägga ut produktionen på andra, säger han och framhåller även Ricoh Pro C9200 för dess produktivitet och smidiga mediehantering.

De båda produktionsskrivarna Ricoh Pro C9200 och Ricoh Pro C7200x följer i sina föregångares fotspår. För två år sedan vann Ricoh Pro™ C9110-serien BLI:s utmärkelse ”Outstanding Mid-to High-Volume Colour Production Device” och Ricoh Pro C7110X-serien tilldelades BLI:s PRO-utmärkelse ”Outstanding Light- to Mid-Volume Colour Production Device”.

 

Läs vidare

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper