Åtta färger för stora format

PUBLICERAD: 22 oktober 2018
UPPDATERAD: 22 oktober
Roland DG:s skrivare med åtta färger riktar sig mot visuell kommunikation i stora format, exempelvis POS-skyltar, bilfoliering och mässgrafik.

Eco-solvent skrivaren VersaEXPRESS RF-640 8 Color med sina åtta färger, ger det största färgomfånget för utomhusmedia i sin klass, enligt Roland DG.

Maskinen är en vidareutveckling av den populära RF-640 dual CMYK-skrivaren. Men förutom de fyra klassiska färgerna har den också bläcken ljus svart, röd, grön och orange för att leverera exakta färger som håller för utomhusbruk. Tilläggen i maskinen ökar möjligheterna att möta kundernas önskan om korrekt återgivning av deras varumärkesfärger, säger Paul Willems, produkt- och affärsutvecklingschef på Roland DG EMEA:

– RF-640 8-färgskrivaren kan skryta med en enastående förmåga att reproducera färger som vanligtvis är svåra att uppnå. Den kan återge upp till 99 procent av Pantone + Solid Coated perfekt.

Paul Willems, produkt- och affärsutvecklingschef bjöd på en demonstration av eco-solvent skrivaren på Fespa-mässan i maj månad.

Enligt Roland DG är skrivaren avsedd för dem som arbetar med POS-skyltar, bilfoliering, mässgrafik och annat som kan dra nytta av färgmöjligheterna i skrivaren. Det går även att producera för inredning, konst och bildreproduktion, oavsett om det handlar om att leverera tryckta produkter till hotellkedjor, museer, gallerier eller kontor.

Skrivaren drivs av ErgoSoft Roland Edition 2 SPECIAL PLUS RIP för att öka produktivitet, jobb och färghantering.
– Vi har lyssnat på vad som är viktigt för våra användare och har utvecklat denna innovativa lösning för att hjälpa dem att växa och utveckla sin verksamhet. RF-640 8 Color handlar om att göra våra användare mer konkurrenskraftiga och ge dem möjlighet att sticka ut i en alltmer konkurrensutsatt marknad.

Roland DG lanserar också en uppdaterad programvaruversion för sina bläckstråleskrivare och print- och skärlösningar. Det gäller Roland VersaWorks 6 RIP som förbättrats för att öka produktiviteten genom att erbjuda fem utskriftsköer, ett obegränsat antal sparade inställningar för kontinuerliga jobb, klienter och media, så att användarna kan spara inställningar för specifika kundkrav och ladda om tidigare inställningar för återkommande jobb.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm