Exakta förvärvar anrikt tryckeri

Koncernen aviserar att de tar ytterligare ett steg mot målet att bli Sveriges ledande grafiska aktör.

Exakta Print förvärvar 100 procent av offset- och arktryckeriet Strokirk Landströms som har sitt huvudkontor i Lidköping. Tryckeriet som betraktar sig som en heltäckande grafisk leverantör har funnits i 115 år. Med sina cirka 60 anställda omsätter företaget strax över 100 miljoner kronor. I produktionen gör de allt från stora världsomspännande katalogproduktioner till behovsanpassade kampanjer för mindre kunder.

Håkan Larsson är koncernchef för Exakta Group.

Exakta kommenterar förvärvet i ett pressmeddelande: ”Tillsammans kommer vi bli oerhört starka där vi på ett förtjänstfullt sätt kan kombinera Exaktas breda grafiska erbjudande med Strokirks starka säljdriv och fina kundrelationer. Vi ser stora möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt! Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling, med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation.

I och med förvärvet kommer Exaktakoncernen med sina åtta bolag omsätta drygt 600 miljoner kronor och ha 260 anställda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Bestruket papper ökar tilltron

Kraftigare och finare bestruket papper ökar både läsbarhet, kvalitetskänsla och förmåga att återge resultatet. Det har framkommit i en amerikansk studie.   Neurologen doktor David Eagleman på Baylor College of Medicine’s laboratorium för perception har genomfört en studie där försökspersonerna fick läsa en broschyr för ett fiktivt företag.

Publicerat av: